Trending

Claudia: ”Ik vind mijn vader geen geschikte oppas. Dus we hebben een nanny.”

Claudia en haar man hebben een zoon van tweeënhalf jaar. Eerst hadden ze geen oppas nodig. Maar nu hebben ze twee keer per week een nanny. Claudia’s vader bood aan op te passen, maar dat wil ze niet.

Na een discussie met haar vader vroeg Claudia zich af of ze te gemeen was. Ze deelde haar verhaal op Reddit.

Zoon van 2,5 jaar
Claudia begon haar verhaal op Reddit. Ze vertelde dat zij en haar man eerst thuis werkten. Dit werkte goed door hun flexibele schema’s.

Maar na een jaar merkten ze dat dit slecht was voor hun mentale gezondheid. Ze huurden een nanny voor maandag en dinsdag. Hierdoor konden ze weer op kantoor werken en met collega’s praten. Ze waren blij met deze verandering.

De Nanny en haar zoon
De oppas neemt haar driejarige zoon mee als ze op Claudia’s zoon past. De kinderen spelen graag samen. Claudia’s zoon is altijd blij als de oppas en haar zoontje komen.

Vader wil oppassen
Claudia’s vader vindt een nanny niet nodig en wil zelf oppassen. Hij is met pensioen en wil tijd doorbrengen met zijn enige kleinkind.

Hij vindt het jammer dat ze hun zoon niet bij hem brengen. Hij vindt het raar dat ze hun zoon aan een vreemde overlaten.

Claudia’s bezwaren
Claudia wil niet dat haar vader oppast. Hij weet weinig over kinderen en wil niet meer leren. Hij denkt dat hij alles al weet omdat hij vier kinderen heeft.

Maar hij heeft nooit luiers verschoond. Hij was een vader die na werk at, ons vijftien minuten de les las en daarna alleen ging lezen.

Vertrouwen en advies
Sinds haar zoon geboren is, geeft haar vader ongevraagd advies. Hij staat niet achter haar keuzes als ouder.

Claudia accepteerde dit eerst omdat haar vader nog rouwt om de dood van haar moeder. Maar ze vertrouwt hem niet met haar zoon.

De ruzie
Claudia’s vader kwam eten en ze hadden een discussie over de oppas. Claudia verloor haar geduld en zei dat hij geen goede oppas zou zijn. Ze zei zelfs dat het gevaarlijk zou zijn om een kind bij hem achter te laten.

Haar vader was beledigd en zei dat hij wist hoe hij met kinderen moest omgaan. Claudia zei dat hun moeder hen had grootgebracht, niet hij. Ze vroeg hem naar details over haar broer en haar verjaardag, maar hij wist de antwoorden niet. Haar vader vertrok toen.

Reacties van familie
Claudia’s man vond dat ze te hard was tegen haar vader. Haar zus vond dat ze onnodig gemeen was. Claudia vraagt zich af wat ze nu moet doen. Wat vind jij?

Bron: Dingenvoorvrouwen