Opmerkelijk

Bizarre beelden gelekt: de strafschop had nooit gegeven moeten worden

Scheidsrechter Felix Zwayer krijgt veel kritiek na de voetbalmatch tussen Nederland en Engeland. Nederland verloor met 1-2. Veel mensen zijn boos over een penalty die hij gaf aan Engeland in de eerste helft.

Twijfel over de beslissing

De penalty kwam er na een actie van Denzel Dumfries tegen Harry Kane. Nieuwe beelden laten zien dat er al eerder iets misging bij de Engelsen. De aanval had misschien gestopt moeten worden door Zwayer.

Vlak voordat de penalty gebeurde, speelde Bukayo Saka de bal met zijn hand. Dit zag je goed op beelden die later veel op social media verschenen.

Bekijk de beelden hier

Grote ophef en mogelijke gevolgen

Deze beelden zorgden voor veel boze reacties. Deskundigen en fans vinden dat Zwayer fout zat. Dit had invloed op de uitslag van de wedstrijd.

Experts uit de voetbalwereld, zoals ex-scheidsrechter Mario van der Ende, zijn kritisch. Ze vinden dat Zwayer de situatie beter had moeten beoordelen. Fans voelen zich tekortgedaan en geven Zwayer de schuld.

Deze fouten kunnen slecht zijn voor de carrière van Zwayer. Hij kan misschien niet meer bij belangrijke wedstrijden fluiten. Het is nog niet zeker of de voetbalbonden maatregelen nemen, maar veel mensen zijn duidelijk ontevreden.

Wat denk jij? Deel je mening op onze Facebookpagina.