Trending

Siobhan (65): “Ik heb alles opgegeven om in een camper te wonen en ik ben gelukkiger dan ooit!”

Siobhan Daniels, 63 jaar oud, geeft toe dat het een radicale verandering was, maar ze is nu gelukkiger dan ooit.

De gepensioneerde verslaggever van BBC South East uit Tunbridge Wells, Kent, koos drie jaar geleden voor deze alternatieve levensstijl. Ze voelde zich angstig, emotioneel en boos op de wereld. Ze kocht een camper, genaamd Dora the Explorer, en reist sindsdien door het hele land. Haar nieuwe huis heeft een volledige douche, koel-vriescombinatie en kookplaat.

De omslagpunt

Als alleenstaande moeder voelde Siobhan zich ongelukkig op haar werk en overweldigd na het overlijden van haar moeder en oudere zus. Ze zei: “Ik deed alsof, alleen maar om door te gaan.

Je kon geen moeilijk gesprek voeren en zeggen ‘ik heb het moeilijk’. Ik was er helemaal klaar mee. Opgebrand. Ik wil niet dat een andere vrouw zich zo moet voelen.” Dat was het moment waarop ze besloot haar appartement in te ruilen voor een leven op de weg.

Ondanks dat ze haar dochter Sammy en een heet bad mist, is ze blij met haar keuze en heeft ze geen spijt. Siobhan deelt vaak stukjes van haar leven op de weg met haar Instagram-volgers. Ze zei: “Ik heb bewust gekozen voor een simpel leven, vrij zijn en reizen. En ik ben nog nooit zo gelukkig geweest.”

Inspiratie en levenslessen

Siobhan, die campagne voert voor een positieve kijk op ouder worden, beschouwt ouder worden als “een voorrecht” en voegde toe: “Ik heb veel rimpels rond mijn lippen, maar dat is niet negatief. Die heb ik verdiend. Ik heb geleefd, gelachen, liefgehad, gehuild.”

Siobhan, die anderen wil inspireren om hun eigen weg te volgen, heeft zelfs een boek geschreven getiteld ‘Retirement Rebel’, waarin ze haar avonturen op de weg beschrijft. Dit komt na een verhaal van een familie die hun huis verkocht om door Amerika te reizen in een busje, na slechts een week nadenken. Nu zeggen ze absoluut geen spijt te hebben en beweren zelfs £30k te hebben bespaard.

Bron: The Sun