Dieren

Weg met die hondenlucht: Frisse tips voor een heerlijk ruikend huis

Heb je soms het gevoel dat je huis ruikt naar je hond? Of krijg je opmerkingen van anderen over een hondenlucht in huis? Geen zorgen, je hoeft je hond niet weg te doen. Er zijn genoeg manieren om die geur weg te krijgen en je huis weer fris te laten ruiken!

Elke hond is anders. Sommige honden houden ervan om in vieze dingen te rollen of te zwemmen in sloten. En omdat honden niet elke dag douchen zoals wij, blijft die vieze geur hangen. Maar er zijn trucjes om van die hondenlucht af te komen.

Stofzuigen tegen de lucht

Het eerste wat je kunt doen is regelmatig stofzuigen. Hondenhaar en huidschilfers kunnen namelijk ook stinken. Stofzuig niet alleen de vloer, maar ook de gordijnen, meubels en de bank. Er zijn speciale stofzuigers die goed zijn in het opzuigen van dierenharen, zoals de Miele Complete C3 Cat&Dog.

De vloer dweilen

Nog een tip: dweil je vloer regelmatig. Dit helpt niet alleen tegen de geur, maar ook tegen vuil dat je hond mee naar binnen neemt. Voor tips over de beste dweil voor jouw vloer, kun je online zoeken.

Baking soda voor het tapijt

Als je tapijt naar hond ruikt, kan baking soda helpen. Strooi het over je tapijt, laat het even liggen en zuig het daarna op. Dit helpt tegen de vieze luchtjes.

De hondenmand schoonmaken

De hondenmand kan ook flink stinken. Het beste is een mand die makkelijk schoon te maken is. Gebruik bij het wassen een beetje natuurazijn, dit helpt tegen de geur en het haar. Je huis luchten

Zorg dat je regelmatig je huis lucht door ramen en deuren open te zetten. Dit is niet alleen goed tegen de hondenlucht, maar ook gezonder voor jou.

Een luchtreiniger gebruiken

Een luchtreiniger kan ook helpen. Die haalt bacteriën en schimmels uit de lucht en zorgt dat het niet meer stinkt. Er zijn betaalbare luchtreinigers die speciaal voor huisdieren zijn gemaakt.

Geurtjes gebruiken

Je hoeft geen luchtverfrissers te gebruiken. Verse bloemen, luchtzuiverende planten of een etherische olie diffuser kunnen ook helpen de hondenlucht minder te maken.

Meubels en auto schoonmaken

Als je meubels of je auto naar hond ruiken, kun je deze stofzuigen en schoonmaken met speciale geurverwijderaars. Er zijn producten die je direct op je huisdier of op meubels kunt spuiten.

Een schone hond

Was je hond regelmatig. Dit helpt tegen de geur in huis. Er zijn speciale hondenshampoos die goed reinigen en zorgen dat je hond lekker ruikt.

Let op het hondenvoer

Wat je hond eet, kan ook invloed hebben op hoe hij ruikt. Beter voer kan zorgen dat je hond minder stinkt. Zoek naar voer van goede kwaliteit.

Dus, met deze tips kun je de hondenlucht in huis aanpakken. Zo kun je blijven genieten van je hond zonder dat je huis stinkt. Veel succes!

Bron: RTL Nieuws