Endslate

Roy Donders vertelt eerlijk over geaardheid: “Het is tijd voor het echte verhaal”

Roy Donders, de realityster en bekende stylist, is inmiddels al enkele jaren gelukkig met zijn vriendin Michelle. In een openhartig interview met Beau Monde geeft hij eindelijk duidelijkheid over zijn switch van relaties met mannen naar een relatie met een vrouw.

Het is tijd om voor eens en altijd duidelijkheid te scheppen over zijn seksuele voorkeur. In het verleden gaf Roy aan niet meer over zijn geaardheid te willen spreken. “Ooit kom ik daarmee naar buiten, dan vertel ik het hele verhaal,” zei hij toen.

Een zoektocht naar geluk
Dat moment is nu aangebroken. In zijn gesprek met Beau Monde vertelt Roy meer over het begin van zijn relatie met Michelle. Voordat hij Michelle ontmoette, had Roy alleen relaties met mannen gehad. Tijdens de coronaperiode begon hij echter meer na te denken over zijn geluk.

“Ben ik gelukkig? Ik kwam er niet echt uit. Totdat ik in oktober 2021 Michelle leerde kennen.” Op dat moment had Roy nog geen ervaring met een vrouw, maar Michelle zat ook nog eens in een relatie. Toch vonden Mies en Roy elkaar.

Volgen van zijn gevoel
Roy benadrukt dat hij nooit bewust heeft gekozen om te switchen. “Ik ben van go with the flow. En mijn gevoel zei: dit is iets wat je moet uitzoeken.” Wat daarna gebeurde, ging volgens hem vanzelf.

De familie van Roy, inclusief zijn zus Rian, verwelkomde Michelle met open armen. “Het maakt ze niet uit met wie ik thuiskom. Iedereen is welkom,” vertelt Roy. Zijn familie heeft nooit de neiging gehad om mensen in hokjes te plaatsen, en Roy zelf deelt die opvatting.

Onbegrip en labels
Maar hoe zit het nu precies met Roy’s geaardheid? Zijn ex-vriend beweerde dat Roy al jaren pretendeert hetero te zijn, wat volgens Roy nergens op slaat.

“Vroeger vond ik het al verschrikkelijk als mensen me het labeltje ‘homo’ gaven. Ze hoeven me dus ook geen bi of hetero te noemen. Ik ben gewoon ik, laat me.”

Roy volgt simpelweg zijn gevoel en plaatst zichzelf niet in een hokje. “Je komt alleen met een conclusie over jezelf omdat anderen dat willen. Dat vind ik zelf niet belangrijk, dus ik plaats mezelf niet in een hokje,” legt hij uit.

Een leven zonder labels
Roy Donders kiest ervoor om zijn leven te leiden zonder zich te laten beperken door labels. Hij wil zijn eigen pad volgen en zich niet laten definiëren door de verwachtingen van anderen. Zijn relatie met Michelle is daar een voorbeeld van.

“Ik volg gewoon mijn gevoel,” benadrukt hij. En dat gevoel heeft hem naar een gelukkig leven geleid met de vrouw van zijn dromen.

Wat vind jij van Roy’s keuze om zich niet te laten labelen? Laat het ons weten door een reactie op Facebook achter te laten!

Bron: mamasenomas