Oliebollen zijn lekker omdat ze een knapperig en goudbruin korstje hebben en bovendien zijn oliebollen gemaakt van een zoete, beslag, wat ze een zachte en luchtige textuur geeft. Vaak worden oliebollen ook gevuld met rozijnen, krenten of stukjes appel, wat nog meer smaak toevoegt. Oliebollen zijn het lekkerst wanneer ze nog warm zijn, dus het is het beste om ze direct na het bakken op te eten. Dit maakt oliebollen een populaire traktatie tijdens de feestdagen, vooral tijdens de jaarwisseling.
Bakkers van oliebollenkramen zien steeds minder lange rijen omdat de consumenten oliebollen steeds vaker zelf bakt. Wist je dat je ook oliebollen kunt bakken in je Airfryer? En dat met maar 1 eetlepel olie! Wij noemen ze daarom ook Airbollen en ze zijn een geduchte concurrent de oliebollen die je bij een oliebollenkraam koopt.
Dit heb je nodig om de airbollen te maken.
Ingrediënten
- 500 gram oliebollenmix
- 400 ml. warm water
- 1 eetlepel zonnebloem olie
- 7 gram gedroogde gist
- 250 gram rozijnen, geweld in water2
- 100 gram bloem
- 25 gram poedersuiker
Bereiding
Doe de oliebollenmix, het water, de gist en de rozijnen in een kom en meng goed. Als je een keukenmachine hebt kun je deze het werk laten doen met behulp van de deeghaak. Laat het deeg 1 uur rijzen onder een vochtige doek.
Leg de bloem en poedersuiker op een bord. Knijp met een ijsknijper bollen van het deeg en rol ze door het bloem en poedersuiker mengsel. Spray de bollen in met wat olie om ze kleur te geven. Verwarm de Airfryer voor en bak de bollen per 4 stuks op 200 graden in 10 minuten. Draai de Airbollen na 5 minuten om.
Dien op met poedersuiker. Eet smakelijk!