Trending

Man (72) slachtoffer geworden door aanval op fiets, bewusteloos, hersenschudding, verlamde arm

De 72-jarige Krijn van de Gijp werd afgelopen zaterdagavond hardhandig van zijn fiets getrokken. Dit gebeurde op de Stadsbrug tussen Zwijndrecht en Dordrecht. Hij raakte bewusteloos, kreeg een hersenschudding en zijn arm ging uit de kom, wat tijdelijk tot verlamming leidde.

Gray and black road bike

Zijn schoonzoon Jeroen biedt een beloning van 1000 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de daders.

Brutale aanval

In een video op social media is te zien hoe Krijn over de brug fietst. Een scooter met twee personen komt naast hem rijden. De jongen achterop de scooter trekt aan Krijns arm. Hierdoor valt Krijn hard en blijft bewusteloos liggen terwijl de daders vluchten. Krijn werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij ernstig gewond was.

Krijn herinnert zich het incident nog goed tot het moment van de val. “Ik had in Dordrecht voetbal gekeken. Op de brug haalde ik een fietser in en hoorde toen getoeter achter me. Dertig meter verder werd ik opeens van mijn fiets getrokken.”

Gevolgen van de aanval

Person riding bicycle near grass in sunset

Krijn heeft de daders niet gezien. “Ik werd schuin van achter vastgepakt en kwam met mijn hoofd op het beton terecht.” Zijn arm is inmiddels terug in de kom gezet, maar hij staat voor een lang revalidatieproces. “Ik kan niets optillen en heb geen gevoel in mijn arm. Het goede nieuws is dat het van tijdelijke aard is.”

Politieonderzoek

De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht in deze zaak. Een woordvoerder van de politie laat aan Hart van Nederland weten: “Op de beelden lijkt het inderdaad alsof de fietser door de scooter opzettelijk ten val komt. Dit wordt uiteraard onderzocht.” De politie roept ooggetuigen of mensen met informatie op om zich te melden.

Wat vind jij van deze gewelddadige aanval? Laat het ons weten door een reactie op Facebook achter te laten.

Bron: Mama’s & Oma’s