Trending

Lucas (27): ”Van mijn schoonouders moet ik overal bij aanwezig zijn. Ze zijn te veeleisend.”

Wil je weten wat anderen denken? Elke week deelt Metro het dilemma van een lezer. Deze week gaat het over Lucas (27), die vindt dat zijn schoonfamilie te veel van hem verwacht.

Outdoor meeting with food

Mijn relatie en de schoonfamilie
Lucas en zijn vriendin zijn twee jaar samen en heel gelukkig. Ze denken hetzelfde over veel dingen, vinden elkaar leuk en zijn graag samen. Maar één ding zorgt voor onenigheid: haar familie, dus zijn schoonfamilie.

Veeleisende schoonfamilie
De familie van zijn vriendin vraagt veel van hem. Vooral haar ouders willen vaak samen dingen doen. Er zijn veel familiefeestjes en andere gelegenheden waar Lucas bij moet zijn.

Lucas’ vriendin vindt dit allemaal leuk en belangrijk. Ze is gewend veel tijd met haar familie door te brengen. In het begin vond Lucas dit ook prima, maar nu kost het hem veel tijd en energie. Hij begint zich ook steeds meer te ergeren aan zijn schoonouders.

Lucas ziet zijn schoonfamilie vaker dan zijn eigen familie
Zijn eigen familie is minder van de familieverplichtingen. Zijn ouders zijn blij zijn vriendin met verjaardagen te zien en verwachten verder weinig van haar. Lucas is dit zo gewend, maar bij zijn schoonfamilie is het anders.

Er zijn altijd activiteiten zoals etentjes, helpen in de tuin, familieweekenden, tenniswedstrijden van zijn schoonmoeder, en verjaardagen van familieleden. Zelfs als Lucas en zijn vriendin samen zijn, duiken zijn schoonouders vaak op. Lucas spendeert bijna elk weekend een dag met zijn schoonfamilie, en soms zelfs vaker.

Verwachtingen zorgen voor irritaties
Zijn schoonouders verwachten dat hij betrokken is bij de familie en helpen bij van alles. Ze nemen vaak contact met hem op, en hun verwachtingen beginnen hem te irriteren.

Dilemma: hoe ga ik hiermee om?
Hoeveel tijd moet je met je schoonfamilie doorbrengen? Lucas weet het niet, dit is zijn eerste serieuze relatie. Zijn vriendin gaat overal in mee.

Maar als hij weer eens zijn zaterdag moet opofferen voor de familie, vraagt hij zich af: “Waarom doe ik dit?” Hij heeft al vaak smoesjes gebruikt, want afzeggen zorgt voor teleurstelling bij zijn schoonouders en vriendin.

Hoe doen anderen dit? Hoe houd je een goede relatie met je schoonfamilie zonder over je eigen grenzen te gaan?

Bron: Metronieuws