Endslate

‘Ik heb financiële problemen. Mijn ouders zijn erg rijk maar willen mij niet helpen!’

Veel mensen hebben een sterke band met hun ouders. Vanaf het moment dat we worden geboren, zorgen onze ouders voor ons en steunen ze ons op allerlei manieren. Ze leren ons hoe we ons moeten gedragen en helpen ons te groeien in zelfstandigheid.

Maar zelfs als we op eigen benen staan, blijven onze ouders een belangrijke rol spelen in ons leven. De vraag is echter: in hoeverre moeten ouders blijven helpen, vooral financieel? Dit was een vraag die een vrouw, die in dit verhaal centraal staat, niet kon beantwoorden en daarom zocht ze advies van anderen online.

Het dilemma van financiële steun
Deze vrouw beschreef haar situatie in een online discussie. Ze begon met: “Misschien ben ik wel een verschrikkelijk persoon, maar vertel het me dan gewoon.”

Ze legde uit dat haar familie vroeger middenklasse was, maar dat haar ouders door geluk en hard werken steeds rijker werden. Ze verdienden veel geld en bezaten meerdere huizen. Ondertussen had zij een eigen gezin gesticht en leefde ze een onafhankelijk leven.

De vraag om hulp
Hoewel ze onafhankelijk was, had ze financiële problemen. Samen met haar man, die ook fulltime werkte, moesten ze allebei blijven werken om de hypotheek en andere uitgaven te kunnen betalen.

Ze hadden moeite om geld opzij te zetten voor de toekomst, vooral vanwege de kosten voor hun kinderen. Ze vroeg zich af of het onredelijk was om te hopen dat haar ouders zouden helpen, gezien hun financiële situatie en het feit dat andere ouders hun kinderen wel financieel ondersteunden.

Meningen van anderen
Veel mensen die haar verhaal lazen, waren kritisch over haar ouders. Ze vonden dat als de ouders de middelen hadden, ze hun dochter zouden moeten helpen, zonder dat zij daarom moest vragen. Het advies dat ze kreeg was duidelijk:

“Als je ouders niet uit zichzelf aanbieden te helpen, vraag er dan om. Ze kunnen niet doen alsof ze je situatie niet zien.” Wat vind jij dat deze ouders zouden moeten doen? Is het redelijk om als volwassene financiële hulp van je ouders te vragen? Deel je gedachten en ervaringen hierover.

Bron: Zelfmaakideetjes