Opmerkelijk

Het perfecte bijgerecht: romige komkommersalade met rode ui!

Zo maak je het

  1. Start met een schone kom en meng daarin de zure room, azijn, fijngehakte dille, suiker, zout, en de geperste knoflook tot een gladde dressing.
  2. Was de komkommers goed af onder koud stromend water en snij ze in mooie dunne plakjes. Snij ook de rode ui in dunne halve maantjes.
  3. Voeg de gesneden komkommer en ui toe aan je dressing en schep alles goed om, zodat elk stukje bedekt is met een laagje van de dressing.
  4. Dek de kom af met vershoudfolie en zet de salade voor ongeveer een uur in de koelkast. Dit geeft de smaken de kans om goed in te trekken en maakt de komkommers nog sappiger.

Een ster bij elke maaltijd

Na een uurtje wachten heb je een heerlijk bijgerecht dat bij vrijwel elke maaltijd past, van een simpele doordeweekse avond tot aan de uitgebreide zondagse barbecue. De combinatie van de frisse komkommer, de pikante rode ui, en de romige dressing zorgt voor een explosie van smaken in je mond. De dille en knoflook geven het geheel een aromatische diepte die je zal verrassen. Zo zie je maar, met een paar simpele stappen kun je iets heel bijzonders op tafel zetten!