Opmerkelijk

Grote kritiek op Prinses Amalia & Alexia: “Dit is schandalig!”

Gisteren verloor Nederland de halve finale van het EK 2024 tegen Engeland, waardoor Engeland doorgaat naar de finale. De straten waren oranje gekleurd en veel mensen volgden gespannen de wedstrijd op televisie. Echter, de afwezigheid van koning Willem-Alexander en prinsessen Amalia en Alexia viel op en wekte vragen op te midden van deze nationale gebeurtenis.

Geen koninklijke aanmoediging

Normaal is koning Willem-Alexander vaak te zien bij grote sportevenementen, vooral als het om voetbal gaat. Zijn liefde voor Ajax en eerdere aanwezigheid bij Oranje-wedstrijden wekten de verwachting dat hij ook nu zou verschijnen.

Tot verbazing van velen, was noch hij, noch zijn dochters zichtbaar tijdens de wedstrijd, terwijl koninklijke families van andere landen wel aanwezig waren.

 

“Die van Denemarken hebben we al gezien, van Spanje, van Engeland. De grote afwezige is het Oranjehuis,” aldus Driessen. Zijn kritiek richt zich niet alleen op de koning, maar ook op kroonprinses Amalia en prinses Alexia, die eveneens niet aanwezig zijn.

Kritiek op het koninklijk huis

Deze afwezigheid ging niet onopgemerkt voorbij. Valentijn Driessen, sportchef bij De Telegraaf, bekritiseerde het koninklijk huis scherp in een video. Hij vond het schandalig dat zij afwezig waren, vooral omdat andere koninklijke huizen wel hun steun toonden.

De reacties van het publiek waren gemengd. Veel Nederlanders hadden gehoopt de koninklijke familie te zien juichen voor het nationale team.

Nationaal gevoel blijft, ondanks verlies

Ondanks het verlies en de afwezigheid van het koninklijk huis, blijft de steun voor het Nederlandse team sterk. Fans blijven trots en hopen op toekomstige successen. Het blijft echter de vraag of de koning en zijn dochters nog hun steun zullen betuigen in toekomstige wedstrijden.