Kan folie een kleur afgeven aan eten?
Topkok Jean-Michel Hengge zegt dat de blinkende kant soms een kleurtje afgeeft aan zijn eten. Ten Hove legt uit dat dit met beide kanten kan gebeuren. Aluminium lost namelijk op in zure of zoute producten, wat kan leiden tot een kleurverandering, net zoals zout auto’s kan laten roesten.
Hoe voorkom je dat aluminium smaak of kleur afgeeft?
Als je niet wilt dat je eten naar aluminium smaakt of een kleurtje krijgt, gebruik dan geen folie bij zure of zoute ingrediënten. Dit staat ook als waarschuwing op de verpakking. Als je toch folie wilt gebruiken bij bijvoorbeeld tomaten, dan kun je het beste wat olijfolie over de folie sprenkelen, adviseert Ten Hove. Dit beschermt het eten tegen het ‘roesten’ van het aluminium.
Is het veilig om aluminiumfolie te gebruiken?
Ten Hove stelt ons gerust dat, hoewel aluminium geen smakelijke toevoeging is, het niet schadelijk is voor de gezondheid. Je kunt dus zonder zorgen aluminiumfolie gebruiken in de keuken. En het maakt niet uit welke kant je gebruikt, dus daar hoef je niet meer over na te denken.
Met deze kennis in je achterhoofd kun je de volgende keer zonder twijfel de juiste kant van de folie kiezen, of beter gezegd, hoef je daar helemaal niet meer over na te denken. Gebruik de folie zoals je wilt en geniet van je heerlijke gerechten!
Bron: RTL Nieuws