Als je een lekkere ovenschotel maakt of vlees klaarmaakt voor de barbecue, heb je vaak aluminiumfolie nodig. Maar welke kant van de folie gebruik je dan? De blinkende of de niet-blinkende kant? Dit artikel legt het je duidelijk uit.
De mythe over de blinkende en niet-blinkende kant
Sommige mensen denken dat de blinkende kant van de folie hitte beter weerkaatst en de andere kant, die niet blinkt, hitte vasthoudt. Maar is dat eigenlijk wel waar?
Het antwoord van de fabrikant
Het juiste antwoord komt vanuit ITS Folie, Film & Papier Producten. De commerciële directeur, Willem ten Hove, geeft duidelijkheid: de twee kanten van de folie zijn eigenlijk hetzelfde.
Waarom zijn er dan twee verschillende kanten?
Ten Hove legt uit dat aluminiumfolie gemaakt wordt door een dik blok aluminium steeds platter te walsen, zoals je ook kleding uitwringt. Tijdens dit proces liggen er twee lagen op elkaar, waarbij de laag die contact maakt met de wals blinkend wordt, en de laag die tegen de andere laag ligt niet blinkt. Lees op de volgende pagina of aluminiumfolie eigenlijk wel veilig te gebruiken is.