Trending

Frank (32) biecht op: ‘Ik zie als een berg op tegen de vakantie met mijn gezien’

Frank (32) vertelt: “Ik zou blij moeten zijn, maar ik zie er erg tegenop. We hebben dit plan al lang, maar nu het zover is, wil ik niet meer. Toch vertrekken we binnenkort, want ik wil mijn vrouw niet teleurstellen.”

Man sitting on chair covering his eyes

“We hebben sinds de geboorte van onze jongste gespaard om er een paar maanden tussenuit te gaan. Onze kinderen zijn nu drieënhalf en bijna twee, dus dit is het perfecte moment. Als ze naar school gaan, kunnen we niet meer zo lang weg. We willen drie maanden met een camper door Nieuw-Zeeland reizen. Dit plan ontstond toen Mirjam zwanger was van onze tweede.

Het leek ideaal: zij zou ouderschapsverlof opnemen en ik zou als zelfstandige sparen om vrij te kunnen nemen. We hadden er zoveel zin in. De lange vliegreis zou zwaar zijn, maar eenmaal daar zou het avontuur beginnen. We zouden het land verkennen, de natuur in trekken en tijdens de dutjes van de kinderen lange stukken rijden. Het beste was dat we altijd samen zouden zijn, wat een unieke kans voor een jong gezin is.”

Op vakantie met mijn gezin

“Ik heb nog steeds geen zin in de vliegreis, maar nu zie ik de hele reis niet meer zitten. Het leek zo gezellig om drie maanden dag en nacht bij elkaar te zijn, maar ik vind het eigenlijk fijn dat ik ze in het dagelijks leven niet continu om me heen heb.

Man looking outside by window

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van mijn kinderen, maar ik hoef ze niet de hele dag om me heen. Je bent vooral bezig met zorgen, spelen en corrigeren. Natuurlijk zijn er ook leuke momenten, maar die heb ik thuis ook.

Daarvoor hoef ik niet drie maanden in een camper te zitten. Thuis heb ik mijn werk, sport en vrienden. In Nieuw-Zeeland heb ik alleen mijn gezinsleven. Het is niet alleen de kinderen, ook de gedachte om zo lang intensief met mijn vrouw op te trekken, beangstigt me.

Mirjam is volledig gefocust op de kinderen, ik ben voor haar gewoon ‘papa’. Als echtgenoot ben ik al een tijd niet meer in beeld. Toen we één kind hadden, viel het mee, maar sinds de tweede is geboren, ben ik geen intieme aandacht meer gewend. Ik heb dit onderwerp vermeden, maar op vakantie zal dit lastig zijn. Je kunt dan niet vluchten in je werk.

De familie en vriendenkring denken dat we veel zin hebben in de reis. Ik doe goed alsof ik enthousiast ben. De meesten zijn jaloers, terwijl ik denk: ik blijf liever thuis en ga twee weken naar Frankrijk. Maar ik laat niets merken, want ik wil niet dat Mirjam iets vermoedt.”

Person near clear glass window pane and window blinds low light photography

Niks in de gaten

“Bij mijn huidige klus maak ik soms grapjes over mijn sabbatical. Een collega merkte op dat in elk grapje een kern van waarheid zit. We hadden een goed gesprek en nu praat ik vaak met haar over mijn thuissituatie. Zij vindt dat ik het gesprek met mijn vrouw moet aangaan voor we vertrekken. Stel dat in Nieuw-Zeeland de bom barst. Dan ben je echt ver van huis. Maar ik durf het niet.

Mirjam heeft niets door. Ik zie hoe ze uitkijkt naar de vrije maanden met mij en de kinderen. Het zou haar hart breken als ik zeg dat ik niet meer wil. De vliegtickets zijn al geboekt, de camper is gehuurd. Alles is geregeld op haar werk en ik heb geen nieuwe klussen aangenomen. Als ik nu eerlijk ben, hebben we ineens drie maanden zonder plannen. Ik heb besloten er het beste van te maken.

Als we terug zijn, moet er snel iets veranderen tussen Mirjam en mij. Ik wil weer eens Frank de echtgenoot en minnaar zijn. Maar dat zien we dan wel weer. Ik moet toch wel die paar maanden Frank de vrolijke papa kunnen zijn?”

Bron: Flair