Voedingsmiddelen tegen trombose en beroertes
- Citroen: Citroenen zijn goed voor je immuunsysteem en bloedsomloop, en verhogen de productie van rode bloedcellen. Drink dagelijks citroensap met water of gebruik het in saladedressings.
- Olijfolie: Eerste persing olijfolie bevat omega 6-vetzuren die slecht cholesterol verminderen en je slagaderen flexibel houden.
- Avocado: Avocado’s zijn gezond als je ze met mate eet. Ze zijn goed voor je gezondheid, dus probeer drie keer per week avocado te eten.
- Knoflook: Eet dagelijks minstens één teentje knoflook. Knoflook bevat allicine, wat goed is voor je hart en bloedcirculatie.
- Artisjokken: Deze groente is ideaal voor het voorkomen van trombose en embolieën.
- Selderij: Selderij verlaagt de cortisolspiegels en helpt bij het schoonhouden van je slagaderen.
- Cranberrysap: Cranberry verbetert je bloedcirculatie door zijn anti-coagulante werking.
- Rode wijn: Een glas rode wijn per dag kan het risico op hartaanvallen of beroertes verminderen. Drink het met mate.
- Wortels: Wortels zijn een goede bron van bètacaroteen, wat het risico op een hartaanval vermindert en je cholesterol in balans brengt.
Probeer deze voedingsmiddelen vaker te eten voor je gezondheid.
Bron: Gezonderleven