Trending

Dit is waarom steeds meer mensen hun koffie voortaan met zout drinken

Britta Mattern suggereert bijvoorbeeld om al vóór het koken wat zout aan het koffiepoeder toe te voegen. Op deze manier kan het zout beter oplossen.

Als je af en toe suiker in je koffie vervangt door zout, kun je met deze truc je suikerinname verminderen. Let er echter wel op dat je niet te veel zout binnenkrijgt gedurende de dag. De Duitse Voedingsvereniging (DGE) raadt aan om dagelijks niet meer dan 6 gram zout te consumeren. Een langdurig te hoge zoutinname kan leiden tot hoge bloeddruk en heeft een negatieve invloed op het cardiovasculaire systeem. Om je koffie ook zonder zout en suiker minder bitter te maken, kun je de volgende tips proberen:

  • Er bestaan verschillende koffiesoorten die bitterder of minder bitter smaken. Kies daarom, indien mogelijk, voor koffiebonen die minder bitter zijn. Je kunt hierover advies vragen in een speciaalzaak.
  • Koop, indien mogelijk, bonen die langzaam en zorgvuldig zijn geroosterd. Als de bonen tijdens het roosteren aan bijzonder hoge temperaturen zijn blootgesteld, bevatten ze vaak bittere smaakstoffen.
  • Als je je koffie met te heet water zet, loop je het risico dat hij bitter smaakt. Probeer deze fout te vermijden.

Door deze tips en trucs te volgen, kun je genieten van een heerlijke kop koffie, met of zonder de unieke toevoeging van zout.