Trending

Dit is waarom steeds meer mensen hun koffie voortaan met zout drinken

Op sociale media doet zich een nieuwe trend voor: koffie drinken met zout. Het blijkt dat zout op een onverwachte manier de smaak van je koffie kan beïnvloeden. In dit artikel ontdek je wat dit “lifehack” precies inhoudt. Afhankelijk van de koffiebonen die je kiest en de manier waarop je de koffie maakt, kan het zijn dat je koffie soms een beetje bitter smaakt. Dit is waar zout van pas komt. Dit eenvoudige ingrediënt zorgt voor een zachtere smaak door een speciaal effect op onze smaakreceptoren.

Koffie met zout: de voordelen

Veel mensen voegen suiker toe aan hun hete koffie om de bitterheid te verminderen. Maar als alternatief kun je ook een snufje zout gebruiken om die onaangename smaak tegen te gaan. “Zout kan de bittere smaak neutraliseren”, bevestigt Britta Mattern van het Duitse Koffieverband.

In feite activeert zout de zogenaamde Type-1-receptoren en schakelt het de Type-2-receptoren uit, die verantwoordelijk zijn voor het waarnemen van bittere smaken. Dit heeft ertoe geleid dat het drinken van koffie met zout een trend is geworden op sociale media. Sommige influencers plaatsen foto’s en video’s waarin ze een snufje zout aan hun vers gezette koffie toevoegen. Maar er is nog een andere manier. Lees verder op de volgende pagina.