Huis & Tuin

Deze 5 planten houden muizen uit je tuin

Heb je last van knaagsporen op houten voorwerpen in je tuin, zoals de schutting, het tuinhuisje, de schuur of de regenpijp? Dan is de kans groot dat je muizen in je tuin hebt rondsnuffelen. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om deze knaagdieren op afstand te houden, en een daarvan is het gebruik van specifieke planten. Hier zijn vijf planten die muizen kunnen afschrikken en je tuin muizenvrij kunnen houden.

Pepermunt

Muizen hebben een hekel aan de sterke geur van pepermunt. Deze geur kan hun reukvermogen in de war brengen en voorkomen dat ze gebieden naderen waar pepermunt groeit. Plant pepermunt in je tuin om muizen weg te houden.

Lavendel

Lavendel verspreidt een geur die muizen onaangenaam vinden. Deze geur kan de feromonen van muizen maskeren, waardoor ze moeite hebben met navigeren. Plant lavendel op zonnige plekken voor het beste resultaat.

Narcissen

Narcissen bevatten alkaloïden, giftige stoffen die knaagdieren onaantrekkelijk vinden. Plant narcissen langs looppaden of rond de omtrek van je huis om een natuurlijke barrière te creëren tegen muizen.

Kattenkruid

Kattenkruid, ook bekend als nepeta cataria, stoot muizen af vanwege de unieke chemische samenstelling, vooral nepetalacton. Hoewel katten er dol op zijn, houden muizen er absoluut niet van. Overweeg kattenkruid in je tuin te planten.

Goudbloemen

Goudbloemen zijn niet alleen mooi om te zien, maar muizen hebben ook een hekel aan de scherpe geur van hun bladeren en stengels. Overweeg goudsbloemen in je tuin te planten om muizen op afstand te houden.

Het is belangrijk op te merken dat het planten van deze muizenafschrikwekkende planten op zichzelf mogelijk niet voldoende is om muizen volledig uit je tuin te weren. Deskundigen benadrukken dat het integreren van deze planten in je tuin, samen met goede sanitaire voorzieningen en andere ongediertebestrijdingsmaatregelen, kan bijdragen aan het verminderen van de aanwezigheid van muizen.

Dus, als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om muizen uit je tuin te houden, overweeg dan deze planten te planten en zorg ervoor dat je je tuin schoon en muizenvrij houdt.