Infovandaag
  • Actueel
  • Huis & Tuin
  • Gezondheid
  • Verhalen
  • Boulevard
  • Video’s
  • Meer
    • Over ons
    • Privacy Beleid / AV
    • Cookieverklaring
    • Contact
No Result
View All Result
Infovandaag
No Result
View All Result
Home Actueel

Banaan in je tas snel bruin? Met dit trucje is dat verleden tijd!

Milou van Moors by Milou van Moors
30 september 2024

Bananen zijn een gezonde snack voor onderweg, of het nu voor werk is of voor school. Maar vaak verandert de kleur van een mooie gele banaan naar bruin in je tas. Heb je je ooit afgevraagd waarom dat gebeurt en of je die banaan nog wel kunt eten?

De reden achter bruine bananen

Het bruin worden van bananen komt door een speciaal soort enzym, genaamd polyfenoloxidase. Wanneer een banaan beschadigd raakt, wat makkelijk gebeurt in een tas, komen de inhoud van cellen in contact met dit enzym. Normaal zijn deze gescheiden, maar door de beschadiging mengen ze, wat leidt tot de bruine kleur. Dit gebeurt ook bij andere fruitsoorten zoals appels, en het is een natuurlijk proces dat ook gebeurt als bananen ouder worden. Bij ouder worden gaan cellen stuk en mengen enzymen en substraten, wat de banaan bruin maakt. Dit duurt alleen langer dan het bruin worden in je tas. Lees de handige tip op de volgende pagina.

Volgende ➜ Volgende ➜

MEEST GELEZEN

  • Janneke Jelies doet boekje open over relatie met Johan: ”verschrikkelijk”

    Janneke Jelies doet boekje open over relatie met Johan: ”verschrikkelijk”

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zo kom je van die stinkende geur en maden in de groene container af!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
- ADVERTENTIE -

© 2024 Infovandaag.

No Result
View All Result
  • Actueel
  • Huis & Tuin
  • Gezondheid
  • Verhalen
  • Boulevard
  • Video’s
  • Meer
    • Over ons
    • Privacy Beleid / AV
    • Cookieverklaring
    • Contact

© 2024 Infovandaag.