Trending

Baby op komst voor echtpaar met dertig jaar leeftijdsverschil!

Een vrouw van 30 jaar is zwanger van haar 60-jarige echtgenoot en deelt haar ervaring met negatieve reacties online.

Ontmoeting en relatie
Larry en Mindy Mikla, afkomstig uit Florida, begonnen hun relatie in 2015. Ze ontmoetten elkaar toen Mindy een auto-ongeluk had en Larry, toen politieagent, haar hielp. Ze werden verliefd en trouwden een jaar later, ondanks hun leeftijdsverschil van dertig jaar.

Blij nieuws en negatieve reacties
Het echtpaar verwacht nu hun eerste kind samen. Toen ze in december het babynieuws op sociale media deelden, kregen ze veel negatieve reacties. Mensen maakten opmerkingen zoals: “Die jongen zal over vijf tot tien jaar geen vader meer hebben” en “Het is triest dat de baby zijn vader niet lang zal kennen.” Deze negatieve reacties troffen Larry en Mindy diep.

Mindy, die veel volgers heeft op haar YouTube-kanaal, was niet voorbereid op de hoeveelheid kritiek die ze kreeg toen ze Larry introduceerde na een jaar video’s maken zonder hem te tonen. “Terwijl ik mijn video’s opnam, vroegen mensen achter de camera met wie ik praatte,” vertelde Mindy aan Truly. “Ik was al een jaar op YouTube voordat ik Larry voorstelde. Toen mensen steeds vaker vroegen wie hij was, besloot ik hem te introduceren.”

Kritiek en omgaan met negativiteit
De kritiek escaleerde na de aankondiging van hun zwangerschap. “Sinds de aankondiging van de zwangerschap, hebben we te maken met een nieuwe golf van negativiteit. Sommige mensen noemen onze beslissing egoïstisch.” Ondanks de online haat, heeft nog nooit iemand hen in het echt geconfronteerd met deze opmerkingen. Mindy merkte op: “Toetsenbordstrijders zouden het niet recht in ons gezicht zeggen, maar hebben geen enkel probleem met typen.”

Mindy erkent dat sociale media een ‘harde en veroordelende plek’ kunnen zijn, maar ziet ook de positieve kanten, zoals contact met anderen. “Dat is het mooie van sociale media. Je kunt een gemeenschappelijke basis vinden met andere mensen en je voelt je niet zo alleen,” aldus Mindy. “Een vriendelijk gebaar kan het verschil maken voor de online gemeenschap.”

Positieve reacties en vooruitkijken
Ondanks de negatieve reacties, blijven de positieve reacties centraal staan in hun gedachten. “Het is ontroerend hoeveel warme reacties we ontvangen, en hoe mensen ons het beste toewensen.” Bemoedigende reacties zoals ‘Ik heb zo van je video’s genoten’ en ‘Jullie hebben me door een zware tijd geholpen’, geven hen de kracht om door te gaan met wat ze doen.

Mindy zegt: “We kiezen ervoor om momenten te delen in plaats van te reageren op kritiek. Het is iets waar we van genieten en we vinden het fijn om onze ervaringen te delen en anderen hiermee te inspireren.” Het echtpaar is nu de trotse ouders van een zoon en zijn nog steeds heel gelukkig samen. Leeftijd is maar een getal.

Bron: Vrouwendagblad