Zo is er een video waarin wordt uitgelegd hoe jij je groenten en salades voor zeker een week kunt bewaren in je koelkast, zonder dat de blaadjes bruin worden en het niet meer eetbaar is. Het zijn een aantal stappen die gevolgd moeten worden, maar het is uiteindelijk zeker wel de tijd en moeite waard. Zeker ook je geld, want verse groenten kunnen nogal prijzig zijn. Hieronder lees je verder welke stappen je hoort te volgen voor je verse groenten en salades.
Eerst dompel je je groenten en salades in koud water voor ongeveer 5 minuten en daarna gebruik je een slacentrifuge om de blaadjes zo droog mogelijk te krijgen. Daarna leg je de blaadjes neer op keukenpapier om ze helemaal te drogen, zodat er geen waterdruppels meer te zien zijn. Na zo’n twintig minuten, kun je je groenten en salades voorbereiden om ze in de koelkast op te bergen en dat doe je met de volgende stappen.
Je pakt je bakje of afsluitbaar zakje en plaats daarin een laagje keukenpapier. Vervolgens plaats je een laagje salade of groentebladeren op het keukenpapier en blijf je steeds doorgaan tot je bakje of zakje goed gevuld zijn. Het is eigenlijk net een lasagne die je maakt met keukenpapier en bladeren, dus moeilijk is het niet. Let er wel op dat het niet te strak op elkaar ligt en dat er genoeg ruimte is tussen het bakje of zakje en de bladeren die je hebt geplaatst. Daarna sluit je het bakje of zakje af en plaats je het in je koelkast op een koele temperatuur.