4.Pak wat fruit.
Houd fruit bij de hand voor als de suikerbehoefte toeslaat. Je krijgt vezels en voedingsstoffen samen met wat zoetigheid. En hou een voorraad aan van voedingsmiddelen zoals noten, zaden en gedroogd fruit. Heb ze bij de hand, zodat je naar ze reikt in plaats van naar het oude suikerwerk.
5. Sta op en vertrek.
Als er een drang naar suiker is, loop dan weg. Loop een blokje om of doe iets om de omgeving te veranderen, om je gedachten te verzetten tegen het voedsel waar je naar hunkert.
6.Kies voor kwaliteit boven kwantiteit.
Als je een zoete lekkernij nodig hebt, kies dan een heerlijk, decadent suikerrijk voedselstuk. Maar hou het klein. Kies bijvoorbeeld een perfecte pure chocoladetruffel in plaats van een reep ter grootte van een king-size snoepreep, geniet van elke hap – langzaam. Leer om kleine hoeveelheden te eten. Zweer zoetigheid niet af, maar concentreer je op het vullen van je maag met minder suiker en gezondere opties.
7.Eet regelmatig.
Te lang wachten tussen de maaltijden kan je instellen om te kiezen voor zoet, vet voedsel om je honger te verminderen. Het eten van elke drie tot vijf uur kan helpen om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden en u te helpen om te voorkomen dat irrationeel eetgedrag plaatsvindt. Kies eiwit, vezelrijk voedsel.
Lees ook: De manier hoe je je vuist sluit vertelt meer over je persoonlijkheid