4. Basilicum
Ook al kan je verse basilicumblaadjes vinden in de koelruimte van de supermarkt, basilicum is eigenlijk niet bestand tegen koude temperaturen en de plant zal in de koelkast in een mum van tijd verdorren. Bovendien absorbeert de plant de geur van de voedingsmiddelen die in uw koelkast zijn opgeslagen. Om basilicum vers te houden moet u de stengel van het kruid in een glas water leggen.
[aoa id=’1′][/aoa]
5. Honing
Het is niet verstandig om je honing in de koelkast te bewaren omdat hij dan dik wordt en dus moeilijker smeerbaar. Als je het te lang bij een koude temperatuur laat staan, zal de honing gaan kristalliseren waardoor de zoete smaak verloren gaat. Honing wordt het best bewaard op kamertemperatuur op een droge en donkere plaats, bij voorkeur in een gesloten pot.
6. Kaas
Ik ben dol op kaas, en jij? Frans, Italiaans, Nederlands, of een goede oude Cheddar; ik kan er niet genoeg van krijgen. Als je de kaas in de koelkast legt, wil ik je erop wijzen dat je daar vandaag nog mee moet stoppen. Als uw kaas in de koelkast ligt, verliest hij zijn smaak. Wat echt zonde is en laat de smaak nou net zijn wat ons allemaal zo dol maakt op kaas.
7. Augurk
Wie houdt er niet van een goede augurk? Het is geweldig op een cheeseburger, maar ik hou er ook van als een snelle snack. Geloof het of niet, maar je moet een pot met augurken niet in de koelkast zetten. Waarom niet? Er zit zoveel natrium en pekel in, dat het slecht is om ze te koelen. Uiteindelijk zal het zijn smaak verliezen, en niemand houdt van een smaakloze augurk.
8. Eieren
Ondanks het feit dat veel koelkasten speciale plekken voor eieren hebben, horen ze daar niet thuis. In feite is de deur van de koelkast de slechtste plaats om eieren te bewaren. Waarom is dat zo? Als de koelkast opengaat, is de deur de eerste plek die opwarmt, dus er is geen constante temperatuur, iets wat eieren nodig hebben. Bewaar ze in de voorraadkast of in een keukenkastje. Daar zijn ze perfect tevreden mee.
9. Avocado
Het nadeel van avocado’s? Ze worden heel snel slecht. Avocado’s zijn op hun best als ze rijp zijn, want dan hebben ze de meeste smaak. Bewaar ze dus niet in de koelkast. Alleen als je de avocado al doormidden hebt gesneden, kun je hem wel in de koelkast bewaren, maar zorg ervoor dat je de pit niet uit de vrucht haalt. Op deze manier blijft hij veel langer vers.