Gekookte pasta
Wanneer je besluit om pasta te maken, dan is het nooit precies het aantal porties wat je nodig hebt. Uiteindelijk heb je altijd te veel over en krijg je het niet altijd op binnen 1 of 2 dagen. Dus, denk je er misschien aan om het in te vriezen, zodat je het een andere keer kan eten wanneer je er zin in hebt. Alleen is het zo, dat pasta niet zo goed ontdooid en je eindigt met een hoopje pasta. Dat is natuurlijk niet te eten en zonde van je pasta. Daarom wordt het aangeraden om gewoon pasta te koken wanneer je het wilt eten, zodat je van verse pasta kan genieten.
Melkproducten
In de zomer heeft iedereen wel zin in een ijsje om even af te koelen of gewoon als een lekker toetje in de avond. Zo denk je er dus ook aan om een zelfgemaakt ijsje van yoghurt in de vriezer te doen, voor wanneer je liever een tussendoortje met weinig calorieën wilt. Alleen, waar je rekening mee moet houden is dat melkproducten eigenlijk helemaal niet in zo’n koude omgeving geplaatst moeten worden. Het is namelijk zo, dat door de koude lucht in de vriezer, er bepaalde enzymen loskomen in melkproducten, waardoor je yoghurt en melk, bijvoorbeeld, kruimelig worden. Dat is geen fijne textuur, al helemaal niet voor een ijsje, dus kun je het eigenlijk liever vermijden.
Ontdooide vleeswaren
Bijna iedereen bewaart wel vlees in de vriezer, omdat het een handige en makkelijke optie is om vlees in te slaan dan bijvoorbeeld elke dag naar de slager te gaan. Je moet er alleen wel aan denken dat je je vlees niet eerst kunt ontdooien, om het vervolgens weer in te vriezen. Dit kan niet alleen een effect hebben op de smaak van je stuk vlees, maar het kan ook ervoor zorgen dat er bacteriën ontstaan, waardoor je behoorlijk ziek van kunt worden. Dat wil je natuurlijk niet hebben als je lekker hebt gekookt!