Kent iemand dat? Soms is je keuken een rommeltje. Dat ene dekseltje lijkt onvindbaar en waarom is de pollepel in de besteklade beland? Voordat je alles door elkaar haalt, stop even en lees verder. Opruimexpert Marie Kondo (ja, die van het boek The Konmari Method en haar Netflix-serie) heeft een geweldige tip voor iedereen die geen zin heeft in een chaotische keuken.
Opruimen met orde
Laten we eerst eens dat grote probleem aanpakken (figuurlijk dan). Marie’s gouden regel is simpel: laat niets op het aanrecht staan. Zelfs niet dat schattige plateau met vaasjes, het peper- en zoutstelletje, je olieflesje en het rondslingerende afwasmiddel. Niet bij de gootsteen, niet op het fornuis. Ruim alles op. Het liefst in bakjes en met handige organizers op planken en in kasten.
Bekijk ook eens kritisch hoe je keuken nu is ingedeeld. Er moet een slimme logica zijn die koken makkelijker maakt. Pannen horen natuurlijk dicht bij het fornuis te zijn.