4. Bak je bananen.
5. Snij uien zonder te huilen.
Je hebt het allemaal wel eens gehoord: van oudere uien ga je meer huilen, tranen voorkom je door een scherp mes te gebruiken, vries de uien in of snijd ze onder stromend water – maar als een ui je te pakken wil nemen, zal hij dat ook zeker doen. De enige huil-preventietechniek die echt werkt is eigenlijk heel dom: draag een duikbril. Je zult er idioot uitzien en iedereen zal je waarschijnlijk uitlachen, maar je ogen zullen niet tranen.
6. Je eigen deegsnijder.
Nog zo’n glibberig voedsel dat we soms moeilijk kunnen snijden: deeg. In plaats van een speciale deegsnijder te kopen voor je zelfgemaakte koekjes en broodjes, bestrijk je de rand van een gewoon waterglas met bloem en gebruik je dat als een gemakkelijke manier om perfecte cirkels deeg te krijgen zonder dat het vervelend blijft plakken.
7. Fles als deegroller.
Geen deegroller? Geen probleem! Een lege wijnfles werkt net zo goed en het is nog een leuk en lekker hulpmiddel om te bemachtigen ook.
8. Gebruik een rasp voor geweldige boter.
Het grootste probleem dat we steeds weer van mede thuiskoks horen? Hoe krijg je in een handomdraai perfect zachte boter. Het antwoord is gemakkelijk en echt geweldig: een kaasrasp! Ga met je pakje boter over de grote kant van een rasp en je hebt in een mum van tijd smeerbare boter.
9. Laat je eieren drijven voor versheid.
Dit trucje wordt al 100 jaar door koks gebruikt! Het enige wat je hoeft te doen om te bepalen of eieren oud of vers zijn, is door een ei in een bakje water te leggen en te kijken wat er gebeurt. De eieren die zinken zijn vers, en de drijvende eieren zijn oud!