Trending

Mos tussen de stenen is zo verdwenen met deze middeltjes die iedereen in huis heeft

In het bos ziet mos er best mooi uit, maar in je eigen tuin of tussen stenen is het minder gewenst. Vooral op geplaveide paden kan mos problemen veroorzaken. Het verpest het uiterlijk van de tuin en maakt de stenen glad en gevaarlijk bij regen. Hier zijn beproefde tips en huisremedies om mos van de stenen te verwijderen.

1. Voorbehandeling

Het goede nieuws is dat mos zich op stenen doorgaans minder stevig vastzet dan in het gras. Meestal zit het mos nog niet stevig vast en kan het uit de voegen worden gekrast. Een voegenkrabber is hiervoor handig. Giet eerst kokend water over het mos tussen de stenen. Hierdoor worden ook de plantendelen van het mos vernietigd die je niet kunt verwijderen met de voegenkrabber.

2. Hulpmiddelen

Mos verwijderen met een voegenkrabber kan soms erg moeilijk zijn. Je kunt de stenen en voegen ook reinigen met een hogedrukreiniger of een onkruidbrander. Maar het mos wordt dan alleen oppervlakkig verwijderd. Dieper gelegen plantendelen zoals wortels blijven mogelijk in de grond achter en kunnen opnieuw groeien.

3. Voegen afdichten

Na het reinigen moet je de voegen afdichten. Vul de voegen het beste op met wat kwartszand.

Lees verder op de volgende pagina om te zien met welke huismiddeltjes je eenvoudig van mos afkomt.