Infovandaag
  • Actueel
  • Huis & Tuin
  • Gezondheid
  • Verhalen
  • Boulevard
  • Video’s
  • Meer
    • Over ons
    • Privacy Beleid / AV
    • Cookieverklaring
    • Contact
No Result
View All Result
Infovandaag
No Result
View All Result
Home Actueel

LET OP: Dit is waarom je nooit een kaassoufflé van uit de supermarkt moet eten

Milou van Moors by Milou van Moors
25 september 2024

Geen kaas

In een kaassoufle zit namelijk nagenoeg geen kaas. Jup! Je wordt dus gewoon keihard in het ootje genomen.

Wat zit er dan wel in?

In het filmpje wordt uitgelegd wat er dan wel in zit. Dit zijn namelijk twee dingen: Analoge (dus nep)kaas en smeltkaas. De smeltkaas is overigens het enige kaas dat je ook in je snack kan vinden, want het overgrote deel is gewoon vet, smaakmakers en kleurstof. De reden dat er analoge ‘kaas’ wordt gebruikt is simpel: Kaas is gewoon veel te duur en fabrikanten proberen op deze manier dus gewoon hun winst te pakken.

Zelf kaassoufle maken

Je kan dus veel beter je eigen snackjes maken! Gelukkig is het in elkaar flansen van een kaassoufle veel makkelijker dan je denkt. Dit recept hebben we van Eef Kookt Zo en je maakt er binnen een handomdraai de lekkerste kaashapjes mee!

Wat heb je nodig?

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram kaas (jong of jong belegen)
  • 50 gram paneermeel
  • 1 groot
  • peper en zout

Hoe maak je ze klaar?

  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze iets ontdooien. Zorg ervoor dat ze nog niet helemaal ontdooid zijn, dat werkt het makkelijkste
  • Halveer de plakjes bladerdeeg. Het is makkelijk om hiervoor een pizzasnijder te gebruiken.
  • Verdeel een paar plakjes of stukjes kaas in het midden van een stukje bladerdeeg
  • Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randjes ook goed dicht met een vork.
  • Herhaal dit tot je alle plakjes bladerdeeg gebruikt hebt.
  • Neem 2 kommen of diepe borden. In een kom kluts je het eitje en in de andere kom doe je het paneermeel met naar smaak peper en zout.
  • Haal de kaassoufflés eerst door het geklutste eitje.
  • En daarna door de paneermeel.
  • Zet de frituurpan op 180 graden en bak de kaassoufflés (eventueel in porties) in ca. 3 minuten goudbruin af.
  •  Serveer met een sausje naar smaak en eet smakelijk!

Wil je de video van Upfront zien? Je bekijkt de beelden hier:

 

[videopack id=”9314″]https://cdn.infovandaag.nl/ks.mp4[/videopack]

Bron: Upfront/ Eef Kookt Zo
Wist jij dat je keihard wordt genept door kaassoufles te kopen? Deel het met ons in de reacties! 
De informatie op deze website is bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en vervangt geen medisch advies. Bij gezondheidsklachten raden wij aan om contact op te nemen met een gekwalificeerde zorgverlener. Infovandaag.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid van medische claims of andere gezondheidsgerelateerde informatie.
‹‹ Lees meer ➜

MEEST GELEZEN

  • Internet ontploft na deze opmerkelijke actie van prinses Alexia

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing nu gevallen van de zeer besmettelijke ‘bull-neck’ infectie zich snel over Europa verspreiden

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Weer een heftige breuk voor André Hazes? Dit is wat we nu weten!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dit BN’er stel is in verwachting van hun eerste kindje

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
- ADVERTENTIE -

© 2024 Infovandaag.

No Result
View All Result
  • Actueel
  • Huis & Tuin
  • Gezondheid
  • Verhalen
  • Boulevard
  • Video’s
  • Meer
    • Over ons
    • Privacy Beleid / AV
    • Cookieverklaring
    • Contact

© 2024 Infovandaag.