Infovandaag
  • Actueel
  • Huis & Tuin
  • Gezondheid
  • Verhalen
  • Boulevard
  • Video’s
  • Meer
    • Over ons
    • Privacy Beleid / AV
    • Cookieverklaring
    • Contact
No Result
View All Result
Infovandaag
No Result
View All Result
Home Actueel

Kook je aardappelen in heet of koud water? Zo moet het!

Angela Reijkers by Angela Reijkers
30 september 2024

Kies de juiste aardappel

Zonnenberg adviseert om eens naar de markt te gaan en te vragen naar seizoensgebonden aardappels, in plaats van deze bij de supermarkt te kopen. Chef-kok Jimmy de Leeuw is het hiermee eens en merkt op dat hoewel velen van ons verschillende soorten appels kennen, we vaak weinig weten van de verschillende soorten aardappels die beschikbaar zijn.

Aardappels met of zonder schil?
De Leeuw merkt op dat veel mensen nog steeds hun aardappels schillen, terwijl dit niet altijd nodig is. Hij vindt aardappels met schil smakelijker, vooral bij bepaalde soorten zoals de opperdoezer. Zonnenberg voegt toe dat hij aardappels zelden schilt omdat de schil veel smaak en vitaminen bevat. Als je twijfelt of de schil eetbaar is, zegt hij dat alleen groene aardappels geschild moeten worden.

De beste kookmethode
Volgens De Leeuw moet je aardappels onder koud water zetten na het schoonmaken. Zonnenberg legt uit dat het starten met koud water helpt om te voorkomen dat de buitenkant van de aardappel te gaar wordt terwijl de binnenkant nog niet warm is. Dit zorgt voor gelijkmatig gegaarde aardappels.

Hoe lang moet je koken?
De kooktijd voor aardappels ligt over het algemeen tussen de 15 en 20 minuten. De Leeuw raadt aan om het koken in de gaten te houden door af en toe in de aardappels te prikken om te controleren of ze gaar zijn. Zonnenberg voegt toe dat de kooktijd kan variëren door het jaar heen, afhankelijk van hoe lang de aardappels zijn opgeslagen.

Andere bereidingswijzen
Naast koken kun je nog veel meer doen met aardappels. De Leeuw stelt voor om aardappels eens droog te koken en daarna in de oven te doen voor een krokant resultaat. Zonnenberg prefereert zijn aardappels gepoft, met de schil in de oven en een beetje zout erover voor extra smaak.

Bron: AD

‹‹ Lees meer ➜

MEEST GELEZEN

  • Onze gedachten zijn momenteel bij Thomas Berge

    Onze gedachten zijn momenteel bij Thomas Berge

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zo kom je van die stinkende geur en maden in de groene container af!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Tragisch afscheid voor Kees van der Spek

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
- ADVERTENTIE -

© 2024 Infovandaag.

No Result
View All Result
  • Actueel
  • Huis & Tuin
  • Gezondheid
  • Verhalen
  • Boulevard
  • Video’s
  • Meer
    • Over ons
    • Privacy Beleid / AV
    • Cookieverklaring
    • Contact

© 2024 Infovandaag.