Zien de wortels in de groentela van je koelkast er een beetje wit en stoffig uit? Geen zorgen, het is geen schimmel. Dit is wat het betekent…
Wat is die witte waas?
Wanneer je de zak worteltjes opent, zie je soms dat de buitenkant van enkele worteltjes wit is uitgeslagen. Wat betekent dat? Moet je ze weggooien of kun je ze nog eten? Die witte waas heet ‘carrot blush’, en maak je geen zorgen, ze zijn niet beschimmeld. Het betekent simpelweg dat de wortels zijn uitgedroogd.
Ruwe buitenkant
Als worteltjes koel en droog worden bewaard, bijvoorbeeld in de koelkast, kan de buitenkant wat ruwer en witter worden. Dit gebeurt vooral bij geschrapte worteltjes in kant-en-klare zakjes, omdat het beschermende velletje dat uitdroging voorkomt, is verwijderd.
Gewoon eten
Niks aan de hand dus. Je kunt de worteltjes gerust koken of roosteren in de oven. Rauw eten kan ook prima, maar doe dat liever thuis of ergens waar je anderen niet stoort met het knarsende geluid.
Bron: FlavorFlav