De jongen onderschatte de ernst van zijn kwalen en dacht dat hij met wat slaap en het drinken van veel water wel weer op de been zou komen. Dit draaide echter uit op een ware nachtmerrie voor zijn ouders en overige familie. Ik hoor je bijna denken: “Waarom niet voor hemzelf”. Hij voelde zich niet helemaal goed, maar niemand had verwacht dat hij de volgende morgen niet meer wakker zou worden…
Toen de ouders van de jongen de volgende ochtend niets van hem hoorden, gingen ze naar zijn kamer om te zien wat er aan de hand was. Toen ze de deur openden, werd de situatie hun plotseling duidelijk. Hun zoon was dood. Aangezien de jongen nog zo fit en vitaal was, moest er wel een onderliggende reden zijn voor zijn vroegtijdige dood. De ouders van de jongen besloten een autopsie uit te laten voeren en zouden niet rusten tot het helemaal duidelijk was, wat er nu gebeurt was.
Hij was blijkbaar gestorven aan voedselvergiftiging veroorzaakt door de bacil Cereus. Een bacterie die gifstoffen produceert die je doen braken en diarree veroorzaken. Uit onderzoek bleek dat de bacterie zo giftig was dat zijn lever gestopt was met werken en hij als gevolg daarvan uiteindelijk is overleden. In de Belgische media werd gemeld dat de stiefvader van de student de maaltijd had “klaargemaakt”. Hij zou de spaghetti uit de vuilnisbak hebben gehaald, helemaal beschimmeld en voor zichzelf opnieuw hebben opgewarmd. De media beweerden dat hij dit had gedaan omdat hij depressief was en dat hij daarom ziek wilde worden. De 20-jarige student zou die dag nietsvermoedend thuis zijn gekomen, de maaltijd hebben gevonden en at het opgegeten hebben.
Wat een ontzettend verdrietig verhaal. We willen uiteraard nog wel een kanttekening plaatsen: eten opwarmen is op zich geen probleem. Het gaat om de tijdspan tussen de bereiding en wanneer je het weer opwarmt en ook of je het gekoeld weg zet!