Infovandaag
  • Actueel
  • Huis & Tuin
  • Gezondheid
  • Verhalen
  • Boulevard
  • Video’s
  • Meer
    • Over ons
    • Privacy Beleid / AV
    • Cookieverklaring
    • Contact
No Result
View All Result
Infovandaag
No Result
View All Result
Home Gezondheid

Houd je hart gezond; eet deze producten en voorkom hart-en vaatziekten

Angela Reijkers by Angela Reijkers
25 september 2024

9. Sinaasappel

Bijna iedereen is dol op sinaasappels, tenminste ik wel! Het fruit kan je dorst lessen, maar het kan ook helpen de cholesterol in je eten te absorberen. Het bevat vezels, voedingsstoffen, vitamine C, en kalium. Deze bestanddelen zijn geweldig als je de bloeddruk omlaag wilt brengen en ongezonde eiwitten wilt neutraliseren. De sinaasappels proeven niet alleen gezond, maar ze zijn ook echt super gezond. Probeer dus zo nu en dan echt een lekkere sinaasappel te eten.

10. Watermeloen
De watermeloen is heerlijk fruitig en goed om de dorst te lessen op een heerlijke warme zomerdag. Aangezien de vrucht voor ongeveer 96% uit water bestaat, is dit een geweldige manier om te hydrateren. Ik had daarom ook verwacht dat er niet veel gezonde voedingsstoffen in de meloen zouden zitten, maar het tegendeel is waar. Watermeloenen zitten boordevol kalium, magnesium, en vitamine A, B6, en C. Dit betekent dat regelmatige consumptie zal leiden tot een lagere bloeddruk en cholesterolgehalte. Goed idee om dit lekker in de zomer te eten dus.

11. Rode wijn
Er wordt wel vaker gezegd dat 1 glaasje rode wijn per dag gezond is voor het lichaam. Velen vragen zich af waarom alcohol gezond zou zijn voor ons lichaam. Maar het is toch echt zo. Experts hebben onderzocht dat een glaasje rode wijn kan leiden tot een boost in het HDL-niveau, dit zorgt onder andere ervoor dat de opbouw voor cholesterol worden voorkomen. Daarnaast bevat het anti-oxidanten die ongezonde bloedklonters voorkomen door de bloedvaten soepel te houden. Wat natuurlijk uiteindelijk allemaal weer positief is voor het hart.

12. Knoflook
Knoflook is niet alleen heerlijk om toe te voegen aan je gerechten. Maar ook knoflook kent zijn gezondheidsvoordelen. Door de antibacteriële werking kan knoflook gebruikt worden bij bijvoorbeeld infecties. Het kan schadelijke bacteriën in de darmen vernietigen bijvoorbeeld. Ook heeft knoflook als voordeel dat het een bloedverdunnende eigenschap heeft wat kan helpen tegen een hoge bloeddruk, bloedklonters, hoge cholesterol en hart- en vaatziekten. Het is dus echt niet verkeerd om af en toe een teentje extra knoflook toe te voegen aan je gerecht.

De informatie op deze website is bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en vervangt geen medisch advies. Bij gezondheidsklachten raden wij aan om contact op te nemen met een gekwalificeerde zorgverlener. Infovandaag.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid van medische claims of andere gezondheidsgerelateerde informatie.
‹‹ Lees meer ➜

MEEST GELEZEN

  • Dit is waarom je letterlijk ziek kan worden van een gebroken hart

    Pijnlijke breuk voor bekend Nederlands koppel: ‘Ieder hun eigen weg’

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Down the Road-stelletje Kenya en Troy delen prachtig nieuws

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Pijnlijke waarheid Nick&Simon komt eindelijk boven tafel: ‘We konden het niet bespreken’

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

© 2024 Infovandaag.

No Result
View All Result
  • Actueel
  • Huis & Tuin
  • Gezondheid
  • Verhalen
  • Boulevard
  • Video’s
  • Meer
    • Over ons
    • Privacy Beleid / AV
    • Cookieverklaring
    • Contact

© 2024 Infovandaag.