Nicol Kremers (34) heeft een juridische tegenslag te verwerken gekregen. De rechtbank in Den Bosch heeft haar verzoek om Peter Gillis (62) onder ede te verhoren afgewezen. Dit verhoor moest aantonen dat de geheimhoudingsclausule in haar echtscheidingsovereenkomst onder dwang tot stand is gekomen, maar de rechter ziet hier geen noodzaak in.
Geheimhoudingsclausule blijft van kracht
Kremers beweert dat ze tijdens haar relatie met Gillis zowel fysiek als mentaal mishandeld werd en dat ze de overeenkomst uit angst tekende. Deze clausule verbiedt haar om publiekelijk over Gillis te spreken, iets waar ze onderuit probeert te komen.
De rechtbank blijft echter bij haar standpunt dat een getuigenverhoor niets toevoegt aan de lopende juridische procedures. Dit betekent dat Gillis niet onder ede hoeft te verklaren over de relatie en de vermeende mishandelingen.
Miljoenenclaim tegen Kremers
Eind 2023 kwam naar buiten dat Gillis een bedrag van 1,7 miljoen euro van Kremers eist. Dit bedrag zou zij hem verschuldigd zijn omdat ze de geheimhoudingsclausule zou hebben geschonden. Kremers vecht deze claim aan en stelt dat ze geen eerlijke kans kreeg om de voorwaarden van de overeenkomst te weigeren.
Haar advocaat beweert dat Kremers destijds volledig afhankelijk was van Gillis en dat zijn juridisch adviseur, die de overeenkomst opstelde, in dienst stond van Gillis. “Een vazal van Gillis,” aldus de verdediging.
Psychiater en vriendin niet gehoord
Kremers wilde naast het verhoor van Gillis ook een vriendin als getuige oproepen om te verklaren over de mentale impact van haar situatie. Daarnaast had ze een psychiater willen laten uitleggen welke effecten mishandeling door een partner kan hebben.
De rechtbank oordeelde echter dat Kremers al een standpunt heeft ingenomen en dat extra getuigenverklaringen geen meerwaarde hebben voor de zaak. De juridische procedure is al in een vergevorderd stadium, en extra verklaringen zouden het proces onnodig vertragen.
Hoe nu verder?
De rechter heeft bepaald dat er eerst een mondelinge behandeling komt in de zaak rond de boete die Gillis van Kremers eist. Pas daarna zal de rechtbank beslissen of Kremers met extra bewijs moet komen en in welke vorm.
Voor nu blijft de geheimhoudingsclausule van kracht, en moet Nicol Kremers een alternatieve manier zien te vinden om zich juridisch te verdedigen tegen de miljoenenclaim van haar ex.
Wat vind jij? Heeft Nicol Kremers recht op een eerlijk proces, of is de geheimhoudingsclausule bindend? Praat mee op onze Facebookpagina!
Bron: Omroep Brabant