Risico’s
Zolang een persoon niet allergisch is voor bijenpollen, is rauwe honing over het algemeen veilig in gebruik. De Centra voor Ziektebestrijding en Bescherming (CDC) zeggen dat mensen geen honing moeten geven aan zuigelingen onder de leeftijd van 1 jaar vanwege het risico op zuigelingenbotulisme. Honing is veilig vanaf de leeftijd van 1 jaar. Dit geldt voor zowel ruwe als gewone honing.
Het kiezen van de juiste soort honing
Rauwe honing heeft een label met de tekst “rauwe honing”. Als het etiket het woord “rauw” niet bevat, of niet rechtstreeks afkomstig is van een boer of imker die kan bevestigen dat het rauw is, heeft de fabrikant het waarschijnlijk gepasteuriseerd. Het etiket kan ook het type bloemen beschrijven dat de bijen bestoven om die honing te maken. Het soort bloem bepaalt de smaak, de kleur en het gehalte aan antioxidanten en vitaminen van de honing.
Veel soorten gepasteuriseerde honing hebben een etiket met daarop “zuivere honing”. Anderen kunnen zeggen “klaverhoning” of zeggen dat ze uit een lokaal gebied komen. Zelfs producten met het label “biologische honing” kunnen niet echt rauw zijn, omdat sommige fabrikanten biologische honing wel pasteuriseren.
Sommige verwerkte honingproducten bevatten hoge fructose-maïsstroop of andere additieven. Controleer het etiket om er zeker van te zijn dat de honing zuiver is. Rauwe honing is populairder geworden in de afgelopen jaren, en mensen kunnen tegenwoordig kopen bij veel kruidenierswinkels en natuurvoedingswinkels. Boerenmarkten verkopen ook rauwe honing, soms rechtstreeks van de imker. Online winkels bieden een breed scala aan merken van zowel rauwe honing als gewone honing.