Vezelrijk
Een van de beste manieren om meer vezels binnen te krijgen is door de schil van de kiwi te eten, aldus het Voedingscentrum. Vezels zijn heel belangrijk voor een gezonde spijsvertering en kunnen helpen bij het reguleren van de stoelgang. Een kiwischil zit vol met voedzame vezels, wat goed is voor de darmen. Sommige vezels in de schil kunnen zelfs helpen het cholesterolgehalte te verlagen, wat het risico op hart- en vaatziekten vermindert. Bovendien zorgt het eten van de schil ervoor dat je minder afval hebt en bespaar je tijd omdat het snijden en uitlepelen van de vrucht niet meer nodig is. Dit is dus een win-winsituatie!
Kiwi in je smoothie
Als je nog steeds twijfelt, probeer dan eerst een gele kiwi, die heeft minder haartjes. Of doe een (halve) kiwi met schil in een smoothie. Wij beloven dat je de haartjes dan niet proeft.
Eetbare verrassingen
Niet alleen de schil van de kiwi is gezond en eetbaar, maar ook het groene kroontje van de aardbei kun je opeten. Dit onderdeel van de zomerse vrucht wordt vaak over het hoofd gezien, maar heeft veel gezondheidsvoordelen. Net als de schil van de kiwi, is het dus de moeite waard om ook deze kleine, vaak vergeten delen van fruit te eten.
Bron: Gezondnu