Kritiek op de communicatie
De snack-expert heeft echter zijn twijfels over de bewering dat de smaak hetzelfde blijft. Hij is van mening dat deze verandering in zoutgehalte de smaak wel degelijk beïnvloedt en is teleurgesteld dat dit niet duidelijker is gecommuniceerd naar de consument. Hij stelt voor dat chipsmerken dit expliciet op hun verpakkingen zouden moeten vermelden, niet als een ‘nieuwe receptuur’, maar door eerlijk te zijn over de vermindering van het zout omdat dit gezonder is.
Gemengde reacties van consumenten
Onder zijn video op TikTok zijn er veel reacties van mensen die zijn observaties bevestigen. Sommigen dachten dat zij de enigen waren die een verschil proefden en voelden zich bevestigd door de uitleg van de snack-expert. Reacties variëren van teleurstelling tot creatieve oplossingen, zoals extra zout toevoegen aan de zak chips. Anderen zeggen dat ze nu gewoon meer chips gaan eten om hetzelfde zoutgehalte binnen te krijgen.
Hoewel de intentie van chipsfabrikanten om de zoutinname te verminderen begrijpelijk is vanuit een gezondheidsperspectief, blijkt uit de reacties dat niet iedereen blij is met deze verandering. Het roept een interessante vraag op over de balans tussen gezondheid en smaakbeleving in voedselproductie. Wat denk jij? Is de vermindering van zout in chips een goede zaak, of zou je liever zien dat de oude smaak behouden blijft?
Bron: Metronieuws