4. De juiste opslag
Bewaar de toiletborstel in een goed geventileerde houder. Dit helpt om de borstel droog te houden en vermindert de kans op bacteriegroei. Sommige borstelhouders hebben ingebouwde ventilatie of een druppelbakje onderaan.
5. Natuurlijke alternatieven voor chemische reinigingsmiddelen
Voor wie liever geen chemische reinigingsmiddelen gebruikt, zijn er natuurlijke alternatieven. Een mengsel van azijn en baking soda kan effectief zijn in het doden van bacteriën en het neutraliseren van geurtjes. Laat de borstel in dit mengsel weken en spoel daarna goed af.
6. Vervanging op tijd
Vervang je toiletborstel regelmatig. Zelfs met regelmatige reiniging, is het aan te raden om je toiletborstel elke zes maanden tot een jaar te vervangen, afhankelijk van het gebruik.
7. Extra tip: gebruik essentiële oliën
Voor een extra frisse geur kun je enkele druppels essentiële olie toevoegen aan het water in de borstelhouder. Dit helpt niet alleen om onaangename geurtjes te maskeren maar voegt ook een aangename geur toe aan je badkamer.
Een schone en frisse toiletborstel is een kleine maar belangrijke stap in het handhaven van de hygiëne in je huis. Met deze eenvoudige tips en tricks kun je ervoor zorgen dat je toiletborstel niet alleen schoon is, maar ook fris ruikt.
Vond je deze tips nuttig? Deel dit artikel dan met vrienden en familieleden op Facebook, zodat ook zij kunnen profiteren van een hygiënisch schoon en fris toilet!