Je zal het niet geloven maar oma’s raden aan om voortaan je ramen schoon te maken met een halve ui. Je je leest het goed een ui moet ervoor zorgen dat je ramen schoon worden én geen strepen meer achter laten. Maakt het dan nog uit of je een witte, roze of rode uit nodig hebt? Natuurlijk niet, pak gewoon een ui uit de kast en ga als volgt te werk:
Pak een emmer en een (redelijke) grote uit de kast, vul de emmer met lauw tot warm water en snij de ui door de helft. Je kan hem eventueel nog even afpellen, maar dat hoeft dus niet. Doe de halve ui in de emmer met warm water en laat dit even weken. Na een minuut of 5 á 10 kan je de ui uit de emmer halen of je laat hem erin en begin je met de ramen zemen. Dit kan je doen, zoals je het gewend bent met een zeem of een spons. Vergeet hierna niet om de ramen droog te maken met een trekker of een droge doek!
Als je klaar bent zien de ramen er weer schitterend uit en het allerbelangrijkste; zonder strepen! De grote vraag is natuurlijk hoe kan het dat een ui ervoor zorgt dat je streeploze ramen krijgt. Dit komt dus door hetzelfde stofje waarvan je normaal gesproken zo moet huilen als je uien snijdt. Normaal gesproken is dat het vreselijkste van een ui, maar bij de tip is het dus eigenlijk ontzettend handig.
Zie je dit nu niet zo zitten of heb je nooit uien in huis, omdat je deze niet tot nauwelijks gebruikt of lust. dan kan je dus ook de volgende producten en/of tips gebruiken om streeploze ramen te krijgen, na het ramen zemen. Zo is het gebruiken van een schone en droge microvezel vaatdoek altijd een goede en kan je de ui vervangen door schoonmaakazijn of afwasmiddel.