Tomaten: groente of fruit?
Je vraagt je misschien af of tomaten wel fruit zijn. Het antwoord is ja, ondanks dat we ze vaak bij de groente indelen. Ook komkommers en paprika’s vallen onder deze categorie. Toch worden ze in de keuken meestal als groente gebruikt. Maar voor de smaak is het beter om tomaten niet in de koelkast te bewaren, tenzij ze heel rijp zijn. Om tomaten sneller te laten rijpen, is er een handig trucje!
Appels horen niet in de koelkast
Hoewel vaak wordt beweerd dat je appels het best in de koelkast kunt bewaren, is dit niet noodzakelijk. Op je aanrecht of in een fruitschaal blijven ze zeker twee weken goed. Heb je ze na die tijd nog niet opgegeten, dan kun je ze overwegen te koelen. Maar pas op, appels produceren gassen die ander fruit sneller laten rijpen. Dus alleen als je dat wilt, leg je ze bij ander fruit. En vergeet niet, de schil van de appel is ook gezond, dus smikkel die lekker op!
Bananen nooit in de koelkast
Bananen in de koelkast bewaren is echt geen goed idee. Het verstoort hun rijpingsproces volledig. Haal je ze weer uit de koelkast, dan rijpen ze ook niet meer verder. Je eindigt dan met een onrijpe, harde en niet smakelijke banaan. Rijpen ze te snel? Gebruik ze dan voor een overheerlijk bananenbrood.
Zo zie je maar, niet al ons fruit is blij met de koude omhelzing van de koelkast. Door ze op de juiste plek te bewaren, geniet je maximaal van hun natuurlijke smaak en textuur.
Bron: Womanly