Infovandaag
  • Actueel
  • Huis & Tuin
  • Gezondheid
  • Verhalen
  • Boulevard
  • Video’s
  • Meer
    • Over ons
    • Privacy Beleid / AV
    • Cookieverklaring
    • Contact
No Result
View All Result
Infovandaag
No Result
View All Result
Home Actueel

Deze bizarre feiten moet je weten over ingevroren eten! (die je waarschijnlijk niet weet)

Milou van Moors by Milou van Moors
30 september 2024

Regels voor het invriezen van voedsel

Per soort voedsel zijn er verschillende regels voor hoe lang je het kunt invriezen:

  • Brood: kan tot een maand bewaard worden. Tip: vries het direct na het kopen in en pak alleen de boterhammen die je nodig hebt.
  • Groente: blijft tot een jaar goed. Tip: blancheer de groente eerst (kort koken) voordat je ze invriest. De meeste groentesoorten zijn geschikt om in te vriezen, behalve die met veel water zoals sla en komkommer. Deze kun je eventueel in gepureerde vorm wel invriezen.
  • Fruit: kun je acht tot twaalf maanden invriezen. Bananen zonder schil, appels en peren zonder klokhuis en druiven en bessen kunnen geheel ingevroren worden.
  • Vis: magere vissoorten zoals kabeljauw blijven zes maanden goed, terwijl vette vis zoals zalm maar drie maanden bewaard kan worden.
  • Gevogelte: zoals kip en kalkoen kun je drie maanden in de vriezer houden.
  • Vlees: varieert in houdbaarheid; varkensvlees twee maanden, gehakt drie maanden, lamsvlees ook drie maanden en rundvlees tot negen maanden.
  • Peulvruchten: gekookte of vooraf geweekte peulvruchten kun je drie maanden invriezen.

Hoe lang kun je rijst en restjes bewaren?
Rijst en andere kliekjes moet je niet langer dan drie maanden in de vriezer bewaren. Als je eenmaal iets hebt ontdooid, kun je het beter niet opnieuw invriezen om voedselinfecties te voorkomen. Ontdooi eten langzaam in de koelkast of gebruik de ontdooistand van je magnetron, maar pas op met grote stukken vlees die aan de buitenkant kunnen garen terwijl de binnenkant bevroren blijft.

Vriesbrand voorkomen
Vriesbrand herken je aan ijskristallen of grijs uitziend vlees, maar het kan ook bij groente voorkomen. Dit gebeurt als voedsel in de vriezer wordt blootgesteld aan lucht of temperatuurschommelingen, waardoor het uitdroogt en grijs en droog wordt. Het is niet schadelijk, maar het smaakt niet meer lekker.

Voorkom ijskristallen in je ijs
Door je ijs snel na aankoop of gebruik terug in de vriezer te zetten, voorkom je ijskristallen. Als je ijs geen beschermfolie meer heeft, kun je wat huishoudfolie gebruiken om het te beschermen. Sommige merken adviseren om het ijs ondersteboven te bewaren zodat eventuele kristallen naar het deksel zakken. Zorg dat je vriezer altijd goed gesloten is en laat eten afkoelen voordat je het invriest om vriesbrand te voorkomen.

Bron: Radar

‹‹ Lees meer ➜

MEEST GELEZEN

  • Door deze slechte gewoonte lopen miljoenen mensen het risico op verborgen alvleesklierkanker

    Door deze slechte gewoonte lopen miljoenen mensen het risico op verborgen alvleesklierkanker

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dit zijn de 5 dingen in huis waarom spinnen sneller bij jou binnen komen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Sarah (37) mag haar ramen niet op zondag wassen van de buurman: “Zondag is een rustdag”

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Heb je bruine hortensia’s? Met dit simpele trucje kan je ze redden

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Britt Dekker deelt groot nieuws: de foto’s spreken boekdelen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
- ADVERTENTIE -

© 2024 Infovandaag.

No Result
View All Result
  • Actueel
  • Huis & Tuin
  • Gezondheid
  • Verhalen
  • Boulevard
  • Video’s
  • Meer
    • Over ons
    • Privacy Beleid / AV
    • Cookieverklaring
    • Contact

© 2024 Infovandaag.