Begin vorig jaar bracht Dennis Schouten een boek uit waarin hij openhartig vertelde over zijn wens om niet meer te leven. Niet iedereen nam het serieus. Sommige mensen dachten dat hij het vooral deed om geld te verdienen. Zelf zei Dennis toen al dat het hem daar niet om ging. Hij vond het belangrijk om zijn verhaal te delen.
Het boek riep veel vragen op. Sommige lezers twijfelden aan zijn intenties. Was het eerlijk of gewoon bedoeld om geld te verdienen? Dennis bleef erbij dat het geen stunt was. Hij wilde laten zien hoe zwaar hij het had gehad en hoe dat voelde.
Nieuwe inzichten na een moeilijke tijd
Inmiddels is er veel veranderd. Dennis heeft die doodswens niet meer. Hij vertelt dat er afgelopen september iets heftigs gebeurde in zijn privéleven. Wat dat precies was, wil hij liever nog niet zeggen. Wel laat hij weten dat hij daarna een week lang verdrietig in bed lag.
Dat moment zorgde voor een omkeer. Hij besloot zich open te stellen en meer te gaan praten met anderen. Sindsdien voelt hij zich beter. Hij wil nu juist blijven leven. Hij doet er alles aan om dat goede gevoel vast te houden.
Volgens Dennis heeft zijn verandering niets te maken met het boek. Het komt door dat ene moeilijke moment. Hij denkt dat je soms eerst heel diep moet zitten om echt open te kunnen zijn. Pas dan kun je nieuwe inzichten krijgen en beter met dingen omgaan.
Geen winst, maar verlies
Toch blijven mensen nieuwsgierig. Heeft Dennis veel verdiend aan zijn boek? Of was het vooral een mislukte poging tot winst? Op Instagram vertelt hij eerlijk hoe het zit.
De verkoop begon goed. Daardoor besloot de uitgever, zonder overleg, om 10.000 extra boeken te laten drukken. Helaas wilden boekwinkels als Bruna en Primera het boek niet meer verkopen. Dat kwam door het programma RoddelPraat, waar Dennis zelf ook in zit.
Bruna en Primera zijn belangrijke winkels voor boeken in Nederland. Omdat zij het boek niet verkochten, bleven er duizenden boeken over. Je kunt het nog wel kopen via Bol.com voor 22,50 euro.
Toch blijft Dennis eerlijk: “We zitten nu nog met 7.000 boeken en verlies.” Hij zegt dat hij er geen cent aan heeft verdiend. Dus nee, het was geen slimme geldtruc, maar een verhaal dat hij wilde delen.
Bron: Mediacourant