Omelet zonder fornuis
Je hoeft niet boven het fornuis te hangen om de perfecte omelet te maken. Alles wat je nodig hebt is een grote mok en een magnetron. Schep eieren in een mok en voeg er het vlees, de groenten, de kaas en de kruiden naar keuze aan toe. Zet de mok een minuut in de magnetron. Stop om te roeren. Plaats de mok dan terug in de magnetron totdat de eieren helemaal gaar zijn (magnetron tijden variëren). Dit is een geweldige manier om een gezond, vullend ontbijt te hebben op een drukke ochtend.
Gemakkelijk pannenkoeken inschenken
Of je nu een favoriet pannenkoekenrecept hebt of van een mix uit de doos houdt, je kunt een eind maken aan de rommel die ontstaat als je het beslag in de pan of op de bakplaat giet. Gebruik gewoon een knijpfles, zoals een oude ketchup- of sladressingfles. Maak de fles goed schoon en giet er het pannenkoekenbeslag in. Niet alleen zal er geen geknoei zijn, maar je hebt ook volledige controle over de vorm van je pannenkoeken. Je kunt ze perfect rond maken of zelfs creatief worden en wat fantasierijke vormen maken.
Pasta in de magnetron
Je hoeft niet te wachten tot het water kookt op het fornuis om pasta te maken. Doe de pasta en genoeg water om het te bedekken in een kom die geschikt is voor de magnetron. Voeg 3 minuten toe aan de kooktijd wat er op de verpakking staat en je bent klaar.
Sappige hamburgers
Dit is een trucje die je de volgende keer moet proberen. Voor sappige hamburgers zonder extra calorieën heb je alleen een ijsblokje nodig. Echt waar. Leg simpelweg een ijsblokje op de burger; dit zal tijdens het koken smelten, waardoor je een ongelooflijk sappige burger overhoudt.
Bak je spek
Als je spek wilt bakken als een chef, doe het dan in de oven. Het enige wat je hoeft te doen is een bakrek op een bakplaat te zetten en er zoveel stukken spek op te leggen als je wilt. Bak 15-20 minuten – of tot het de gewenste mate van knapperigheid heeft bereikt. Dit is een geweldige hack als je veel mensen te eten geeft en het spek snel gaar wilt hebben.
Zelfgemaakte Ravioli in een ijsblokjesbakje
Alles wat je voor deze hack nodig hebt zijn 2 vellen eierpasta en een dip (zoals spinazie en artisjokdip) om als vulling te gebruiken. Druk een vel eierpasta in het ijsblokjesbakje. Doe er de vulling in. Beleg met het andere vel eierpasta en vries in tot je klaar bent om het te koken.
Sappige, malse hele gebraden kip
De truc hier is om water in de holte van de kip te doen. Het water zal de kip van binnenuit stomen waardoor het vlees super sappig blijft.
Perfect gesneden voedsel
Je hoeft geen professional met een mes te zijn om perfecte plakjes van kiwi, aardbeien, enz. te maken. Met behulp van een eiersnijder krijg je die indrukwekkende look. Jazeker. Deze veel te weinig gebruikte keukengadget kan voor veel meer gebruikt worden dan voor alleen perfect gesneden eieren.