Titan-resten ontdekt bij Titanic-wrak
Onlangs werd onthuld dat er stukken van de Titan zijn gevonden nabij de Titanic-ruïnes. Deze vondst bevestigt het tragische lot van de vijf Titan-passagiers. Hoewel men dacht dat ze stikten na 90 uur zonder zuurstof, wijst nieuw bewijs op een ander scenario.
Stille implosie in de oceaandiepte
De implosie van de Titan-onderzeeër is bevestigd. Verrassend genoeg was het zo snel dat het menselijk brein het niet kon registreren, waardoor de passagiers waarschijnlijk niet in doodsangst verkeerden. Ondanks deze kleine troost, blijft de diepzee implosie een uiterst merkwaardig fenomeen.
Bekijk de implosie op de volgende beelden:
[videopack]https://cdn.leestips.nl/implosie.mp4[/videopack]
Drukkrachten en de kwetsbaarheid van koolstofvezel
Op bijna vier kilometer diepte veroorzaakte de immense druk geen explosie, maar een implosie. De Titan, gemaakt van koolstofvezel – niet het meest duikbootvriendelijke materiaal – barstte uiteen als een gebroken glas. In tegenstelling tot staal blijft er bij koolstofvezel bijna niets over.
Onvermijdelijke ondergang op microtijdschaal
TechXtreme heeft een simulatie gecreëerd van de Titan’s implosie, wat helpt de vernietiging te visualiseren. Het is duidelijk dat de kans op het vinden van enig menselijk overblijfsel minimaal is. Gelukkig is het onwaarschijnlijk dat de passagiers enig besef hadden van hun catastrofale einde. Het hele proces duurde slechts 30 milliseconden, aanzienlijk korter dan een oogknipper (100 tot 150 milliseconden).