Mocht je denken: dit gaat me echt veel te veel moeite kosten, dan hoef je je geen zorgen te maken. Het is namelijk een super simpel en snel klusje en je krijgt er veel voor terug, aangezien je de aardbeien niet meer weg hoeft te gooien! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een beetje azijn, een maatbeker, een ‘grote kom’, een vergiet, keukenpapier en kraanwater. Ben je er klaar voor? Daar gaan we…
Pak een kom en vul deze voor 1/4 met azijn en 3/4 met water. Leg de aardbeien in het azijnwater en laat ze ongeveer 10-15 minuten in het badje weken. Zorg ervoor dat de aardbeien aan alle kanten nat zijn geworden. Haal de aardbeien vervolgens uit het water en stop ze in een vergiet. Spoel ze niet af! Schud ze voorzichtig uit en leg ze op een velletje keukenpapier. Laat liggen tot de aardbeien helemaal opgedroogd zijn en doe ze vervolgens terug in hun bakje. Je zult merken dat de aardbeien nu veel langer meegaan!
Moeten aardbeien in de koelkast?
Deze vraag blijft altijd een discussie, want in de winkel liggen ze soms wel in de koelkast maar soms ook niet. Wat is dus het beste? ALs je gebruik maakt van de bovengenoemde tip, gaan de aardbeien sowieso al een stuk langer mee, dus kan je er voor kiezen om ze buiten de koelkast te houden. Ze zijn dan wel minder lang houdbaar dan wanneer je ze in de koelkast zet. Het beste zou dus zijn om ze eerste te laten weken in azijnwater, op te laten drogen en dan in de koelkast te plaatsen.