Infovandaag
  • Actueel
  • Huis & Tuin
  • Gezondheid
  • Verhalen
  • Boulevard
  • Video’s
  • Meer
    • Over ons
    • Privacy Beleid / AV
    • Cookieverklaring
    • Contact
No Result
View All Result
Infovandaag
No Result
View All Result
Home Actueel

Zo is jouw blikje drinken binnen 2 minuten koud!

Milou van Moors by Milou van Moors
30 juni 2025

Op een warme dag is er bijna niks lekkerder dan een ijskoud blikje frisdrank. Maar soms is je drankje nog lauw als je er net zin in hebt. Je zou denken dat je dan gewoon moet wachten tot het koud genoeg is. Toch hoeft dat helemaal niet. Er is namelijk een handige manier om je drankje supersnel koud te krijgen. Met een paar simpele spullen uit je keuken is je frisdrank in een paar minuten heerlijk koel.

Text

Geen uren wachten op de koelkast

Je herkent het vast wel: het is warm, je hebt dorst, en je hebt een hele stapel blikjes in huis gehaald. Maar die staan nog op kamertemperatuur. Je wilt een koud drankje, en je wilt het nu. De koelkast of vriezer is dan niet snel genoeg. Die hebben meestal minstens een paar uur nodig voordat je frisdrank echt koud is. Gelukkig is er een snelle oplossing. Je hebt er alleen een kom, ijsblokjes, water en zout voor nodig. Binnen twee minuten kun je al genieten van een verfrissend koud drankje.

Zo werkt het trucje met zout en ijs

Pak een grote kom of schaal en vul die met koud water. Voeg daarna een flinke hoeveelheid ijsblokjes toe. Dan komt het belangrijkste onderdeel: een eetlepel zout. Strooi dat door het water en meng het goed. Leg daarna het lauwe blikje frisdrank in het koude mengsel. Wat er dan gebeurt, is best slim. Het zout zorgt ervoor dat het ijs sneller smelt. Maar smelten kost energie, en die energie wordt uit het blikje gehaald. Zo koelt je frisdrank razendsnel af. Na een minuut kun je het blikje ook nog even heen en weer rollen in de kom. Dat zorgt ervoor dat het overal even goed afkoelt.

A large group of cans of soda

Wat je nodig hebt voor deze methode

Om dit goed te doen, heb je een paar dingen echt nodig. Een ruime kom of schaal is belangrijk, want het blikje moet helemaal onder water kunnen. Ook moet je genoeg ijsblokjes hebben. Een paar is niet genoeg; het moeten er echt veel zijn. En natuurlijk moet je ook gewoon keukenzout hebben. Heb je één van deze dingen niet in huis? Dan is dit trucje lastig uit te voeren. In dat geval zit er niks anders op dan toch even te wachten tot je koelkast z’n werk heeft gedaan. Bekijk de beelden hier:

Handig om te weten voor de volgende keer

Nu je dit weet, kun je de volgende keer voorbereid zijn. Als je weet dat het warm wordt, leg dan alvast een zak ijsblokjes in de vriezer. Zorg dat je een grote schaal of kom binnen handbereik hebt. En houd wat zout in de keuken, want dat maakt echt het verschil. Met deze simpele voorbereiding kun je altijd snel genieten van een heerlijk koud drankje. Het trucje is ideaal voor feestjes, barbecues of gewoon op een luie zomerdag. Zo hoef je nooit meer teleurgesteld te zijn als je dorst hebt, maar je frisdrank nog lauw is.

Bron: Telegraaf

Lees meer ➜ Lees meer ➜

MEEST GELEZEN

  • Janneke Jelies doet boekje open over relatie met Johan: ”verschrikkelijk”

    Janneke Jelies doet boekje open over relatie met Johan: ”verschrikkelijk”

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zo kom je van die stinkende geur en maden in de groene container af!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
- ADVERTENTIE -

© 2024 Infovandaag.

No Result
View All Result
  • Actueel
  • Huis & Tuin
  • Gezondheid
  • Verhalen
  • Boulevard
  • Video’s
  • Meer
    • Over ons
    • Privacy Beleid / AV
    • Cookieverklaring
    • Contact

© 2024 Infovandaag.