Trending

Slecht nieuws voor Celine Dion: “het was een eer om te mogen zingen”

Céline Dion heeft een groot verlies geleden. De beroemde Canadese zangeres deelde onlangs op Instagram dat ze een van haar beste vrienden is kwijtgeraakt. Ze uitte haar verdriet door te zeggen: “Will was niet alleen een fantastische liedjesschrijver. Hij was ook een vriend en een creatieve steun voor veel artiesten.”

De persoon die zij betreurt is de Amerikaanse liedjesschrijver Will Jennings. Hij schreef de tekst voor “My Heart Will Go On,” waarmee Dion in 1997 wereldberoemd werd. Dit nummer werd beroemd als de themasong van de film Titanic.

Een gelukkig toeval

Dion beschrijft het mogen zingen van dit nummer als ‘een van de grootste gelukken in haar carrière’. Ze zegt verder: “De woorden van het lied zijn een nog groter cadeau aan de wereld.” Ze voegt toe dat deze woorden iedereen diep hebben geraakt en dat ze voor altijd zullen blijven bestaan. Het is een feit dat bijna iedereen “My Heart Will Go On” kan meezingen, of op zijn minst wel eens van het lied heeft gehoord.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Céline Dion (@celinedion)

Vertaling van het Instagram bericht:

“Ik ben erg verdrietig door het verlies van Will Jennings. Will was niet alleen een briljante liedjesschrijver; hij was ook een vriend en een creatieve partner voor veel geweldige artiesten. Het was een van de grootste kansen in mijn carrière om Wills teksten voor “My Heart Will Go On” te mogen zingen, maar ze zijn een nog groter geschenk voor de wereld, deze woorden die ons allemaal hebben geraakt en voor altijd zullen voortleven. We zullen zijn tere geest en immense talent missen, maar zijn nalatenschap zal blijven doorklinken in de muziek die onze harten heeft geraakt.

Celine xx…

Op de foto van links naar rechts: James Horner, Celine en Will Jennings bij de 70e jaarlijkse Academy Awards in Los Angeles, Californië in 1998.”

De nalatenschap van Will Jennings

Jennings was niet alleen bekend vanwege de Titanic-themasong. Gedurende zijn carrière schreef hij vele bekende hits. Een ander beroemd lied van zijn hand is “Tears in Heaven,” dat gebruikt werd in de film Rush. Jennings heeft een indrukwekkend repertoire opgebouwd. Hij werd 80 jaar oud. Dion eerde hem door te zeggen: “We zullen zijn zachte persoonlijkheid en enorme talent missen, maar zijn erfenis zal voortleven in de muziek die onze harten heeft geraakt.”

Door deze woorden herinnert Céline Dion ons aan de invloed die Jennings had op de muziekindustrie en de emotionele diepte die zijn werk teweegbracht. Zijn bijdragen zullen niet snel vergeten worden.

Bron: Showblad