Trending

Nathalia: “Hij heeft 2 jaar lang tegen mij gelogen over zijn salaris”

Nathalia, na meer dan een decennium samen met haar man, vertrouwde hem volledig. Maar recent ontdekte ze dat hij al twee jaar loog over zijn salaris. “Toen ik zijn loonstrookje vond, kon ik mijn ogen niet geloven,” deelt ze haar verhaal.

Free stock photo of blended family breakup breakups

Van oude liefde tot een nieuw leven samen

Het begon allemaal tien jaar geleden toen Nathalia Maurits tegenkwam tijdens een dorpsfeest. Ondanks dat ze hem al van de middelbare school kende, hadden ze elkaar jaren niet gezien omdat ze beide in andere steden studeerden. Die weerzien sloeg direct over in verliefdheid.

Maurits vertelde Nathalia tijdens een romantisch diner dat hij al lang een oogje op haar had en graag haar vriend wilde worden, iets wat Nathalia ook heel graag wilde.

Een gezin stichten en samenwonen

Na hun studies en het vinden van vaste banen, trokken Nathalia en Maurits samen in een appartement. Ze genoten van het leven samen en spaarden voor hun grootste droom: een eigen huis kopen dat groot genoeg was voor een gezin.

Vijf jaar later verhuisden ze naar hun droomhuis, en al snel werd Nathalia zwanger van hun zoon. Een jaar na zijn geboorte verwelkomden ze ook een dochter. Maurits en Nathalia besloten dat zij haar baan zou opzeggen om thuis te blijven bij de kinderen, terwijl ze zouden leven van zijn salaris.

Een onverwachte wending in hun financiële situatie

Alles verliep voorspoedig totdat Maurits zijn baan verloor door bezuinigingen. Na een stressvolle periode vond hij een nieuwe baan die hij altijd al wilde, maar met een lager salaris. Maurits verzekerde Nathalia dat ze het net konden redden als ze zuinig aan deden. Hierop schroefde Nathalia hun uitgaven terug; ze stopte met het kopen van luxeartikelen en schakelde over naar goedkopere alternatieven om geld te besparen.

Free stock photo of blended family breakup breakups

De ontdekking die alles veranderde

Op een ochtend, nadat Maurits naar zijn werk was gegaan, vond Nathalia een loonstrookje van hem. Tot haar schrik zag ze dat zijn salaris bijna €1000 per maand meer was dan hij had verteld. Verward en gekwetst door zijn leugens, besloot ze hem die avond te confronteren.

Confrontatie en de onthulling

Die avond, toen de kinderen sliepen, confronteerde Nathalia Maurits. Ze vroeg hem naar hun financiële situatie, en toen hij antwoordde dat het “wel oké” ging, toonde ze hem het loonstrookje en eiste uitleg. Maurits begon te stotteren en bekende uiteindelijk dat hij vond dat Nathalia te veel geld uitgaf aan niet-noodzakelijke zaken zoals uitstapjes, kleding en lekker eten.

Het geld dat overbleef zette hij apart op een spaarrekening om later iets nuttigs mee te doen.

Vertrouwen geschaad, maar geld veilig

Hoewel Nathalia opgelucht was te horen dat het geld nog bestond en veilig op een spaarrekening stond, was ze boos en teleurgesteld dat ze twee jaar lang was voorgelogen. Ze voelde dat dit niet alleen haar, maar ook hun kinderen tekort had gedaan en twijfelde nu aan haar vertrouwen in Maurits. Ze worstelde met de vraag of ze hem nog kon vertrouwen.

Dit voorval heeft Nathalia diep geraakt, en ze hoopt dat ze een manier kunnen vinden om hun vertrouwen te herstellen en samen verder te gaan. Maar de vraag blijft of dit mogelijk is na zo’n grote schending van vertrouwen.

Bron: Famme