Trending

Sophie: “Mijn zus is boos op me om mijn cadeau aan haar dochter”

Tien jaar geleden werd Sandra tante, een rol die ze erg serieus nam. “Mijn zus is slechts twee jaar ouder dan ik, maar leidt een heel ander leven. Ze woont met haar partner aan de rand van Amsterdam, rijdt een gezinsauto, en is lid van een boekenclub. Ik ben single, woon midden in de stad, ga elk weekend uit, en heb geen kinderwens. Daarom vind ik het juist leuk om tijd door te brengen met mijn nichtje en neefje.”

Woman in black top holding her hair looking up

Vanaf de geboorte van Sophie heeft Sandra een speciale band met haar nichtje. “Het is altijd een feest als Sophie komt logeren. Elke maand slaapt ze een nachtje bij mij in Amsterdam, en dan gaan we samen shoppen, naar de film of het museum. We zijn echt dikke vriendinnen, en ik ben zo trots dat ik haar tante mag zijn.”

Het perfecte cadeau kiezen

Toen Sophie onlangs 9 jaar werd, wilde Sandra een bijzonder cadeau voor haar kopen. “Eerst dacht ik aan een mobiele telefoon, maar vanwege de discussies over kinderen en smartphones, besloot ik dat toch niet te doen. Toen herinnerde ik me dat Sophie vaak had gevraagd om gaatjes in haar oren.”

Sandra twijfelde of het gepast was om een kind van 9 gaatjes te laten schieten. “Ik heb het met collega’s die kinderen hebben besproken. Zij vonden het kunnen voor een kind van die leeftijd. Mijn zus en ik waren zelf 8 toen we gaatjes kregen. Dat zou voor Sophie nu geen probleem moeten zijn, toch?”

Verificatie en een verrassingscadeau

Voor de zekerheid belde Sandra haar zus om te overleggen, maar die was haar telefoon vergeten en dus sprak Sandra met haar zwager. “Hij vond het een goed idee. Om Sophie toch iets te geven om uit te pakken, kocht ik haar eerste paar oorbellen.”

Woman in black top holding her hair looking up

Een blije reactie met een onverwachte wending

Op de verjaardag keek Sandra ernaar uit om Sophie te verrassen. “Ik kon niet wachten om haar het cadeau te geven, ze had immers al vaker gezegd dat ze oorbellen wilde. Ik had alleen niet verwacht dat mijn zus zo zou reageren…”

Een boze zus confronteert

Sophie was blij met het cadeau, maar haar moeder was furieus. “Terwijl Sophie door de kamer danste van blijdschap, trok mijn boze zus me mee naar de keuken. Ze was ontzet dat ik Sophie gaatjes had laten schieten zonder haar goedkeuring en voelde zich gedwongen om de boeman te zijn die het moest verbieden.”

Sandra probeerde haar zus uit te leggen dat ze het met haar man had overlegd. “Hij zei dat het oké was. Hoe kon ik weten dat hij dat niet met haar zou bespreken? En ze is 9, dat is toch niet te jong voor oorbellen?”

Een stilte die zwaar weegt

Het is twee weken geleden sinds het verjaardagsfeestje, en Sandra heeft niets van haar zus gehoord. “Ze is nog steeds boos. Ik wil het goedmaken en mijn excuses aanbieden, maar eigenlijk vind ik dat zij zich ook moet verontschuldigen. Ze had ook gewoon kunnen zeggen dat ze het niet wilde, dan hadden we samen een oplossing kunnen zoeken. Maar om zo helemaal niets van je te laten horen, dat vind ik niet kunnen. Ik mis mijn nichtje enorm. Wat moet ik nu doen?”

Bron: damespraatjes