Trending

Pinguïn zwemt elk jaar 8000 km om zijn redder terug te zien

Er zijn verhalen die zo bijzonder zijn dat ze bijna niet te beschrijven zijn. Dit is het verhaal van een pinguïn en zijn menselijke vriend, die een ongewone band hebben gevormd. Het begon allemaal op een strand in Brazilië.

De redding van Dindim

Op een dag vond de visser João Pereira de Souza een pinguïn op het strand, helemaal onder de olie en vechtend voor zijn leven. João wist dat hij iets moest doen en besloot de pinguïn, die hij Dindim noemde, te helpen. Hij besteedde een week aan het schoonmaken van de olie en het verzorgen van Dindim totdat hij weer gezond was. De kleine pinguïn bleef vervolgens elf maanden bij João.

Na die tijd verdween Dindim plotseling. João dacht dat hij hem nooit meer zou zien, maar tot zijn verbazing kwam Dindim elk jaar terug.

Een band die de afstand trotseert

João vertelde op de Braziliaanse televisie dat niemand anders Dindim mag aanraken; hij zou bijten. Maar João kan alles met hem doen. “Ik mag hem douchen, sardientjes voeren en hij zit zelfs op mijn schoot,” zei João. Hij voegde eraan toe: “Ik houd van hem alsof het mijn eigen kind is, en ik geloof dat hij ook van mij houdt.”

Bekijk de beelden hier: 

Elk jaar brengt Dindim ongeveer acht maanden door met João. De overige maanden zwemt hij langs de kusten van Argentinië en Chili. Hij zoekt daar een partner om zich voort te planten. Ondanks de afstand van 8000 kilometer die hen soms scheidt, blijft de band tussen Dindim en João onverbreekbaar.

Deze bijzondere vriendschap tussen een man en een pinguïn laat zien dat echte vriendschap geen grenzen kent. Een video laat zien hoe sterk en diep deze verbinding is, zelfs over duizenden kilometers heen.

Bron: zelfmaak ideetjes