Trending

“Ben ik fout, omdat ik mijn financiële situatie verzwegen heb om mijn broer niet te helpen?”

Nina en haar man hebben hun leven mooi op de rit. Ze wonen op een boerderij en hebben het leven waar ze altijd van droomden. Haar broer Tim en zijn vrouw leven echter heel anders. Zij spenderen zonder zorgen veel geld, totdat Tim met financiële problemen bij Nina aanklopte.

A woman sitting at a table using a laptop computer

Financiële kopzorgen komen aan de deur

“Vorige week stond Tim opeens voor de deur,” vertelt Nina. “Hij en zijn vrouw zitten diep in de problemen. Ze letten niet op hun uitgaven.” Nina en haar man runnen samen een succesvolle boerderij. Ze werken hard en met passie. “Tim en zijn vrouw spraken wel eens over onze ‘lieve boerderij’, maar ze toonden nooit echt interesse. Nu opeens wel,” vervolgt Nina.

“Wat ze niet zien, is dat onze boerderij eigenlijk een groot bedrijf is. We hebben veel werknemers die dagelijks hard werken. Mijn man verzorgt de boerderij en ik doe al het papierwerk,” legt Nina uit.

Frustraties en financiële verzoeken

Nina’s man verhuurt ook enkele panden. “Mijn broer en zijn vrouw hebben nooit echt omgekeken naar wat wij doen. Ze leken zelfs neer te kijken op mijn man,” zegt Nina. Dit frustreerde haar, zeker omdat Tim en zijn vrouw makkelijk leven en veel uitgeven. “Ik wantrouw mijn schoonzus ook. Ze heeft een handje van veel uitgeven, en mijn broer blijft haar maar steunen.”

“Ze hebben een kind en een eigen huis, maar na enkele grote uitgaven – zoals twee nieuwe auto’s en meerdere luxe vakanties – zitten ze nu in de problemen,” legt Nina uit. “Tim vroeg me om financiële hulp omdat hij vreest zijn huis te verliezen.” Nina loog dat ze niet kon helpen.

“Ze zouden hun nieuwe auto’s kunnen verkopen en een tweedehandsauto kopen,” schrijft Nina. “Ze zouden ook minder vaak op vakantie kunnen gaan. Dan zouden ze geen financiële problemen hebben,” meent ze. “Toch voel ik me schuldig, want ik moet eigenlijk niet oordelen over hoe zij hun geld uitgeven. We zouden zonder problemen hun schulden kunnen afbetalen, maar ik weiger dat te doen. Ben ik daarmee gemeen?” Wat denk jij?

Bron: Reddit – Pr0f4n17y